DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İZMİT BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

İZMİT BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

DOĞAN, MALINA DEĞER KATAN BELEDİYEYİZ

zmit Belediyesi Ağustos dönemi meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başkanlığında yapıldı. Mecliste 14 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Meclis gündem maddeleri arasında yer alan Gölkay’daki yaklaşık 60.000 m2’lik su kayağı tesislerinin işletmesinin 6 yıl süre ile kiraya verilmesiyle ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün yazısı detaylı görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonuna gönderildi.

KARDEŞ BELEDİYELERDE AÇILIŞLAR

İzmit Belediyesinin TİKA işbirliğiyle Makedonya’da yaptırdığı park ve okul açılışı için aralarında meclis üyelerinin de yer aldığı bir heyetin bu ülkeye gitmesi kabul edildi. Üsküp Çayır Belediyesi’nde park, Jupa Belediyesi Pralenik Köyündeki okul binası açılışları 22-24 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Başkan Doğan meclis üyelerine verdiği bilgide “Çayır Belediyesi, Türkçe’yi resmi dil yapan bir belediye, Pralenik’te de halk, Türkçe konuşmaktadır.  Bu tür projeler aramızdaki dostluk ve dayanışmayı daha da güçlendiriyor” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK

Gündem maddeleri arasında yer alan Kocaeli Üniversitesi ile gençlere yönelik mesleki kurs, barınma, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin ortak hizmet projesi olarak yapılması konusunun görüşülmesi ve 5393 sayılı kanunun 38/g maddesi gereğince Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü ile protokol imzalanması için İzmit Belediye Başkanına yetki verilmesi teklifi ile ilgili Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün yazısı da görüşüldü. Başkan Doğan maddeyle ilgili olarak “ Türkiye’ye örnek olacak Üniversiteli Pazarını bitirdik ve yakında hizmete açacağız. Üniversiteli Pazarında öğrenciler ürünlerini satma imkanı bulacak. Bina içinde üniversitenin storu ile birlikte Belediyemizin gençlerle iletişimini sağlayacak bir birim bulunacak. Kocaeli Üniversitemiz ile ortak faaliyet göstereceğiz” dedi. Doğan’ın konuşmasının ardından madde detaylı görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

İzmit Belediyesi ile İzmir Selçuk Belediyesi’nin kardeş şehir olunması teklifi ile ilgili Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün yazısı detaylı görüşülmek üzere komisyona gönderildi.

BAŞKANA SATIŞ YETKİSİ

Mecliste, mülkiyeti İzmit Belediyesi’ne ait  olan  23 adet taşınmazın satışının yapılması hususunda Belediye Başkanına ve Encümene yetki verilmesi teklifi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun raporu oy çokluğu ile kabul edildi. CHP’li üyelerin şerh koyduğu maddeyle ilgili olarak İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan şunları söyledi. “ İzmit Belediyesi olarak göreve geldiğimizde 60 trilyonluk bütçeyi 4 kat arttırdık.  Malını, parasını nasıl kullandığını göstermesi bakımından bütçemizdeki artış önemlidir. Bu konuda Türkiye’ye örnek oluyoruz. Belediyeler yer de alır, yer de satar.  Gölkay’ın eski halini hatırlarsınız. Yaptığımız çalışma ile değil Türkiye’nin Avrupa’nın bile tanıdığı bir alan oluştu. Biz, aldığımız yere değer katıyoruz. Tarih Koridorunda onlarca eser restore edildi. Gültepe’deki araziyi 800 bin liraya TOKİ’den aldık ve 30 milyon lira belediyemize değer kattık. Bir çok belediyenin yapamadığını yapıyoruz. SSK’ya tahakkukumuzu tıkır tıkır ödüyoruz. Malını en iyi değerlendiren belediyeyiz. Biz, işimizi en iyi şekilde yapıyoruz. 2009 yılından bugüne kadar belediyenin mal değer varlığını 5 kat arttırmış bir belediyeyiz. Kassel Çocuk Köyü’nün olduğu alanı belediyemizin malı yapıp 29 milyon liraya hazineye borcumuz karşılığı sattık. Biz, işini en iyi şekilde yapan bir ekibiz. Bütçe gerçekleşme oranımız bile yüzde yüzün üzerindedir. Asla sat kurtul olmaz, alır da satarız. Her işimizi milletin, şehrin menfaatine göre yaparız.”     Bir sonraki meclisin 6 Eylül Çarşamba günü saat 15.00 de toplanması kararlaştırıldı.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.