DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KOCAELİ FARKLI KÜLTÜRLERE SAHİP İNSANLARIN BİR ARADA HOŞ GÖRÜ İÇERİSİNDE YAŞADIĞI BİR KENT

KOCAELİ FARKLI KÜLTÜRLERE SAHİP İNSANLARIN BİR ARADA HOŞ GÖRÜ İÇERİSİNDE YAŞADIĞI BİR KENT
24.08.2017
712
A+
A-

KOCAELİ FARKLI KÜLTÜRLERE SAHİP İNSANLARIN BİR ARADA HOŞ GÖRÜ İÇERİSİNDE YAŞADIĞI BİR KENT

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği ve Vira Kültür Sanat Gençlik ve Spor Derneği ile ortaklaşa düzenlenen Kocaeli 1. Uluslararası Müzik ve Dünya Halk Dansları festivali heyeti, Vali Hüseyin Aksoy’u ziyaret etti.

Akçakoca Toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette; Kocaeli Artvin Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Mikail Kalyoncu, Vira Kültür Sanat Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Erdoğan Cineviz ve 19 Ülkeden gelen konuklar hazır bulundu.

Kocaeli Artvin Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Mikail Kalyoncu, Vali Aksoy’a kabullerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek Dernek Plaketini takdim etti.

Vali Hüseyin Aksoy ise yaptığı açıklamada; “Farklı ülkelerden Kocaeli’mize gelen konuklarımıza hoş geldiniz diyorum. Dünyada barışın sağlanması bakımından kültürlerin birbirlerini etkilemeleri ve insanların birbirlerini daha iyi anlamaları büyük bir önem taşımaktadır. Kocaeli’nde bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan bu festivale katılan bütün konuklarımız, aynı zamanda dünya barışına ve insanların birbirlerini anlamasına da fırsat verecek bir davranışta bulunmuş oluyorlar.

Kentin kültürel değerlerini burada sergileyerek, kendilerini tanıtma fırsatı ve diğer ülkelerinde onları tanıma anlamında bir fırsatı ortaya koymuş oluyorlar. Kocaeli, Türkiye’nin önemli kentlerinden biri, bu anlamda festivale Kocaelili olarak ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Umuyorum ki burada kaldığınız süre içerisinde yaşadığınız güzel anılarla buradan ayrılmış olacaksınız.

Kocaeli, Türkiye’nin en önemli sanayi şehri ama aynı zamanda kültürel ve doğal güzellikleriyle turizm bakımından çok önemli değerleri barındıran bir kent. Kocaeli farklı kültürlere sahip insanların bir arada hoş görü içerisinde yaşadığı bir kent. Sizlerin de buraya gelerek bu etkinliği Kocaeli’nde gerçekleştiriyor olmanız, Kocaeli’nin bu sosyal yapısına ayrı bir renk katmış olacaktır” diyen Vali Aksoy, bu organizasyonu gerçekleştiren bütün kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür etti.

Vali Aksoy’un konuşmalarından sonra, 19 ülkeden gelen davetliler Sayın Valimize çeşitli hediyeler takdim ettiler. Günün anısına toplu fotoğraf çektirildi

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.