DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kocaeli Kamu Hastaneleri “DİJİTAL HASTANE” olma yolunda

Kocaeli Kamu Hastaneleri “DİJİTAL HASTANE” olma yolunda

Sağlık Bakanlığı ve HIMSS EMRAM Avrupa arasında imzalanan dijital hastane protokolüyle, bakanlığa bağlı tüm hastanelerin Dijital Hastane olması yönünde ilk planlamalar yapıldı. Dijital Hastane Süreçleri alanında yapılan çalışmalar Türkiye’yi bu konuda Avrupa’da en üst sıralara taşıyacak. Söz konusu program kapsamında Kocaeli’ndeki Kamu Hastanelerindeki Dijital Hastane çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor.

İlimizde ilk etapta altı Devlet Hastanesi HIMMS dijital kalite belgesine başvuru yapacak. İzmit Seka, Karamürsel, Gölcük Necati Çelik, Körfez, Gebze Fatih Devlet Hastaneleri ve SBÜ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi HIMMS EMRAM seviye 6 belgesini alabilmek için yoğun bir çalışma sürecine girecek. 4 hastanenin yıl sonuna kadar akreditasyon çalışmalarının tamamlayıp dijital kalite belgesini alacağına kesin gözüyle bakılıyor. Değerlendirmeler yapıldıktan sonra hastanelere 1 ile 7 arasında bir kategori notu verilecek.

Dijital hastane özellikleri saymakla bitmiyor!

Dijital Hastaneler sisteminde kullanıcılar için mobil çözümler üretilerek hastanelerde imzalı onam formları dışında kağıt kullanımı kaldırılacak. Böylelikle; hemşirelik işlemleri akıllı tabletler ile hasta başında yapılabilecek, acil ve yatan hasta servis işlemleri tamamen mobil ortamda yapılacak.

Medikal hataların minimize edilmesi planlanan sistemde hasta bakım hizmetlerinin kalitesi arttırılarak iş gücü verimliliği ve çalışan memnuniyeti anlık erişime açık olacak. Doğru hasta, doğru ilaç eşleştirmesi mobil cihazlarla kullanıma alınarak, hastaya ayrılan vaktin artması sağlanacak. Ayrıca entegre uyarı sistemleri ve mobil teknolojilerle arıza yönetimi, bilgi güvenliği, klinik dokümantasyon, kapalı döngü ilaç sistemi, iş zekasının üst seviyede olduğu bir yönetim anlayışına geçilecek.

Ergüney; “2018 yılında çalışmalar tamamlanacak”                          

Konu hakkında açıklama yapan Genel Sekreter Op. Dr. Şenol Ergüney; “ Dijital hastane çalışmalarına çok önem veriyoruz. Bu belgeyi alan hastanelerimizde neredeyse tüm süreçler tamamen bilgisayar ortamında kağıtsız olarak gerçekleşiyor, ülkemiz adına inanılmaz düzeyde tasarruf sağlanmış oluyor, böylece onbinlerce ağacı kesilmekten kurtarmış olacağız. Süreçler çok hızlanacağı için halkımızın alacağı sağlık hizmetlerinin hızı ve kalitesi de artacak. Şu anda yoğun bir çaba ile yıl sonuna kadar dört hastanemizi belgelendirmeye çalışıyoruz. 2018 yılı sonuna kadar ise başta Derince Eğitim Araştırma ve Gebze Fatih olmak üzere tüm hastanelerimizin belgelendirme işlemlerini tamamlayacağız. Dijital Hastane sistemi, tamamıyla modern elektronik cihazların entegresiyle vatandaşlarımıza hizmet verecek. Kağıtsız Hastane ilimizde hasta güvenliği ve mahremiyetini en üst seviyede koruyarak, sağlık profesyonellerinin hasta bakımı ile ilgili işlerini kolaylaştıracak ve hastalara en iyi, en kaliteli hizmeti sunmalarına olanak sağlayacak. Bu çalışmalar ve yapmakta olduğumuz elektronik imza yönetim sistemi sayesinde dijital hastane alanında ciddi mesafeler katetmiş olacağız ” dedi.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.