DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kocaeli’deki gürültü kirliliği azalacak

Kocaeli’deki gürültü kirliliği azalacak

Büyükşehir tarafından hazırlatılan Gürültü Eylem Planı’nın ön raporu açıklandı

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı Kocaeli Stratejik Gürültü Haritaları’nın ardından Gürültü Eylem Planları Ön Raporu kapsamında alınacak önlemler açıklandı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan basın açıklamasına Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Necmi Kahraman katıldı.

GÜNÜN FARKLI ZAMANLARINDA ÖLÇÜMLER YAPILDI

İlimiz genelinde trafik, demiryolu, liman ve endüstri dâhil olmak üzere Stratejik Gürültü Haritaları, 2015 yılı aralık ayı itibari ile belirlenmişti. Belirlenen yerlerde gündüz, akşam ve gece olmak üzere günün farklı zamanlarında gürültü ölçümleri gerçekleştirildi. Elde edilen veriler, yapısal olarak hangi cephelerden geldiği noktasının Avrupa’da da kullanılan Hot-Spot hesaplama yöntemiyle çıkarıldı.

KENTSEL PLANLAMA VE TRAFİK YÖNETİMİ ÖNEMLİ

Toplantıda gürültü kirliliğini önlemede Kentsel Planlama ve Trafik Yönetiminin önemli olduğuna dikkat çekildi. Kentsel Planlama açısından karayolları ve büyük caddelerin etrafına konut, okul ve hastane gibi insanların yoğun olarak bulunduğu yapıların yapılmaması gerektiği belirtilen toplantıda; hastane, okul ve konut gibi yapıların yerine karayolları ve cadde kenarlarına sanayi kuruluşlarının yapılmasının daha uygun olacağını ifade edildi. Şehirde gürültü kirliliğinin azaltılması açısından trafik yönetiminin de önemine değinildi. Tramvay ve metro gibi toplu taşımanın insanlara özendirilmesi, bisiklet kullanımının arttırılması, yüksek kaliteli asfalt ve yaya bölgelerinin oluşturulması gibi projelerin gürültü kirliliğinin azaltılması acısından önemli olduğu vurgulandı.

BELİRLENEN NOKTALARDAKİ PROJELER BİTİRİLECEK

Kocaeli İzmit ve diğer birçok ilçede belirlenen yerlerde ölçümlerin gerçekleştirildiğinin aktarıldığı toplantıda, ‘’Hastane, Okul, Dört Yol, Kavşak’’ gibi nüfusun yoğun olduğu yerlerde cephesel ölçümler yapıldığı belirtildi. Ayrıca Karamürsel, Gölcük, İzmit, Gebze ve Dilovası ilçelerinde belirlenen noktalardaki projelerin 2017 yılı sonuna kadar bitirileceği aktarıldı.

BÜYÜK KATKILARI OLACAK

Yapılan açıklamada ulusal ve yerel projeleri, Kocaeli’ye çok büyük katkılarının olacağını belirtilirken, tamamlanan ve devam eden projelerle Kocaeli’nin gürültü kirliliğinde önemli derecede azalma olacağı kaydedildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.