DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KSO Başkanı Zeytinoğlu, “Kocaeli ihracatta rekora koşuyor” dedi

KSO Başkanı Zeytinoğlu, “Kocaeli ihracatta rekora koşuyor” dedi

Kocaeli dış ticaret rakamlarını değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Temmuz ayında ilimizden 1 milyar 712 milyon dolar ihracat ve 3 milyar 978 milyon dolar ithalat yapıldı. Geçen yılın temmuz ayına göre Kocaeli gümrüklerinden yapılan ihracat yüzde 15,1, ithalat ise baz etkisiyle yüzde 33,7 oranında arttı. Türkiye geneli ile birlikte ilimizde de ihracat artışlarının korunması gerektiğini ve süreklilik kazanmasını arzu ediyoruz.” dedi.

Kocaeli ihracat artışında en fazla katkıyla öne çıkan sektörün temmuz ayında da otomotiv olduğunun altını çizen Zeytinoğlu, “Kocaeli ihracatında sektörler arasında en fazla paya otomotiv sektörünün sahip olduğunu biliyoruz. Kocaeli’de temmuz ayında ihracatını yüzde 34,3 oranında arttıran otomotiv sektörü, ilimiz ihracatında geçen yıl temmuz ayında yüzde 50 paya sahipken bu yıl aynı dönemde payını yüzde 54’e çıkardı. Bunun yanında kimya, demir, çelik, tekstil, makine, elektrik, elektronik gibi birçok sektör temmuz ayında ihracatını arttıran sektörler olarak karşımıza çıkıyor.” dedi.

Zeytinoğlu, yılın yedi aylık dönemindeki ihracat toplamının en yüksek seviyede gerçekleştiğini belirterek, “Yılın yedi aylık döneminde, geçen yıla göre ihracatımız yüzde 38,6 artarak 14 milyar 148 milyon dolar, ithalatımız yüzde 11,8 artarak 25 milyar 382 milyon dolar olarak gerçekleşti. Dış ticaret hacmi ise yüzde 20,1 artarak 39 milyar 531 milyon dolar oldu. Aynı dönemde Türkiye dış ticaretinin yüzde 18’ini karşılayan ilimiz, tek başına ülke ihracatının yüzde 15,7’sini, ithalatının ise yüzde 19,6’sına katkı sağladı.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.