DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

MHP’den istifa eden 145 partilinin dilekçeleri İlçe Seçim Kurulu’na takıldı

MHP’den istifa eden 145 partilinin dilekçeleri İlçe Seçim Kurulu’na takıldı

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gölcük İlçe Teşkilatı’na üye olan 410 kişinin toplu bir şekilde istifa edeceği şeklinde beyanatın ardından partiden istifa eden 145 kişinin dilekçelerini MHP Eski İlçe Başkanı İsmail Eroğlu ve Eski İlçe Başkan Yardımcısı Çetin Kocatürk İlçe Seçim Kurulu’na götürüldü. Fakat İlçe Seçim Kurulu istifa dilekçelerini kabul etmedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gölcük İlçe Teşkilatı’na üye ve parti genel merkezine muhalif olan 410 kişi, geçtiğimiz akşam bir toplantı yaparak partilerinden istifa edeceklerini açıklamıştı. MHP Eski İlçe Başkanı İsmail Eroğlu ve MHP Eski İlçe Başkan Yardımcısı Çetin Kocatürk, geçtiğimiz gün Gölcük Adalet Sarayı’na gelerek 145 kişinin partiden istifa ettiklerine dair dilekçelerini İlçe Seçim Kurulu’na getirdi. Fakat dilekçelerin toplu halde getirilmesi yüzünden İlçe Seçim Kurulu dilekçeleri kabul etmedi.

Erooğlu, “Korkunun ecele faydası yoktur”

İstifalar hakkında görüşlerini ifade eden MHP Eski İlçe Başkanı İsmail Eroğlu, şu sözleri söyledi: “Verilen açıklamalar, korkunun ifadesinden başka bir şey değil. Arkadaşlar, iradeleri ile istifa ettiler. İstedikleri kadar istifalarını kabul etmeseler de arkadaşlarımız, parti ile olan bağlarını kopardılar. Korkunun ecele faydası yoktur. Çok açık ve net bir şekilde bunu ifade ediyorum. Gereken dersi milletimizden alacaklar. 7 kişi, 20 kişi dediler. Periyodik olarak istifaları vereceğiz. Bugün 145 kişinin dilekçesi elimizde. İstifaların ardından MHP Ulaşlı İlçe Binası’nın tabelasını indirdiler. Sürekli olarak istifa sürecini devam ettireceğiz. Şu anda elimizdeki net sayı 365. Evrakları gelecek ve tamamlanacak olan toplam 410 arkadaşımız var. Bunun ötesinde, parti kurulur kurulmaz istifa edecek pek çok arkadaşımız bulunuyor. Bu merkezi bir hareket değil. Spontanedir ve kendiliğinden oluşmuştur. Olanlar, tabanda biriken basıncın yansımasıdır. Ben de bekleyelim diyenlerdendim ama bu süreci arkadaşların ısrarı üzerine beraber başlattık. Kimsenin baskısıyla istifalar olmadı. Artık açıklamaya izahat gerekmiyor. Madem 20 kişi istifa ediyor, neden korkuyorsunuz? Kafasında sorun işareti olup çoğunluğun yanında olmaya karar veren kişiler de var. 145 kişi gerekirse teker teker gelerek burada istifalarını verir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.