DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

O cemaatin çağrı merkezi izinsiz açılmış

O cemaatin çağrı merkezi izinsiz açılmış
25.08.2017
725
A+
A-

O cemaatin çağrı merkezi izinsiz açılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, CHP Milletvekili Hürriyet’in soru önergesine yönelik olarak, İsmailağa Çağrı Merkezi’ne verdikleri lisans ve izin bulunmadığını açıkladı

TBMM Başkanlık Divanı Kâtip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, geçtiğimiz yıl kurulan ‘İsmailağa Fetva Hattı’ ile ilgili sorularına Bakanlık’tan yanıt geldi; “İsmailağa Çağrı Merkezine verilen herhangi bir izin ya da lisans bulunmamaktadır”

DİYANETİN HATTI VARKEN

İsmailağa Tarikatı geçtiğimiz yıl İsmailağa Fetva Hattı kurmuş, İsmailağa Çağrı Merkezinin de hizmete açıldığını duyurmuştu. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, konuyla ilgili Başbakanlığa yönelttiği soru önergesinde; “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dini konularda merak edilenleri, zaten ‘Alo 190 Dini Danışma’ hattı ile cevaplandırdığını; ancak söz konusu cemaatin çağrı merkezine gelen soruların ne şekilde cevaplandırıldığının bilinmediğini aktarmıştı.

ÇAĞRI MERKEZİNİN İZNİ VAR MI? KİM KONTROL EDİYOR?

Hürriyet soru önergesinde; “İsmailağa Çağrı Merkezinin gerekli izin ve lisansları mevcut mudur? Cemaat çağrı merkezinin izni varsa, bu izni hangi kurum ve kişi vermiştir? Vatandaşların fıkhi sorularına verilen cevapların doğruluğu, herhangi bir kontrol mekanizmasına tabi midir? Çağrı merkezi çalışanlarının eğitimleri kimler tarafından verilmektedir?” sorularını Başbakanlığa yönelterek, cevaplandırılmasını istemişti.

ÇAĞRI MERKEZİNİN LİSANSI YOK

Milletvekili Hürriyet’in Başbakanlığa yönelttiği soru önergesine cevap ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’dan geldi. Verilen ilgili cevapta, “Bakanlığımız ilişkili kuruluşu olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından İsmailağa Çağrı Merkezine verilen herhangi bir izin ya da lisans bulunmamaktadır” dendi. CHP’li Hürriyet’in, çağrı merkezi ile ilgili sorduğu diğer sorular ise cevaplandırılmadı.

DİNİ DUYGULARI KULLANANLARA MANİ OLUNMALI

Milletvekili Hürriyet konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Zaten Diyanet İşleri Başkanlığının vatandaşlarımızı dini konularda bilgilendirmesi için kurulan bir çağrı merkezi bulunuyor.  Bir cemaatin de böyle bir oluşum içine girmesi manidardır. Bu çağrı merkezi madem izinsiz, aylar öncesinden bilindiği halde neden göz yumuluyor, neden yasalar çiğneniyor ve bu cesareti nereden alıyorlar? İzin alınmadan böyle bir merkezin kurularak, insanların dini duygularını kullanmasına bir an önce mani olunmalıdır” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.