DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

‘Rabbin için namaz kıl, kurban kes’

‘Rabbin için namaz kıl, kurban kes’
28.08.2017
885
A+
A-

‘Rabbin için namaz kıl, kurban kes’

Kurban Bayramına yaklaştığımız bugünlerde ilçemizin sevilen esnaflarından birisi olan Osman Ay, yaptığı açıklamada, ‘Rabbin için namaz kıl, kurban kes’ dedi.

“Kurban bağışlarınızı ihtiyaç sahiplerine dağıtmada vesile oluyoruz”

Ay, yayınladığı açıklamasında şunları dile getirdi: “Boğazlanan kurbanlık hayvanların ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşmaz. Allah’a ulaşacak olan sizin takvanızdır. Kurban bağışlarınız Osman Ay kardeşiniz tarafından bizzat tek tek muhtaç gerçek ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır. Her zaman şunu demişimdir kesilen kurban ve adaklıklar her daim gerçekten ihtiyaç sahiplerine gitsin. Bunu defalarca insanlara söyledim ama anlatamadım ama neler olduklarını gözleriyle gördüler. Muhtaç bir insan bir yardım istediği zaman vermeyenler milyonları yolladılar. Değerli kardeşlerim, bayram, küslerin barışacağı ve dargınlıkların kalkacağı , ihtiyaç sahibi olanların ihtiyaçlarının giderildiği bir gündür.  Bizler istesek de, istemesek de,daima aramızda yoksul ,düşkün,güçsüz kardeşlerimiz , himayeye muhtaç küçüklerimiz olacaktır.nice kardeşlerimiz vardır ki, onlar dün zengin idi , fakat bugün yoksuldur.aramızda nice yoksul kardeşlerimiz vardır ki,şimdi yoksulluğun pençesinde inim inim inlemektedirler.atalarımızın dediği gibi, düşmez kalkmaz bir Allah’tır. Bu günün zengini, yarının fakiri olabileceği gibi bu günün fakiri yarının zengini olabilir. Bu alemde olan herşey o’nundur. Mal da o’nun, mülk de o’nun, dilediğini aziz kılar, dilediğini de zelil eder. Dilediğine bol bol lütuf ve ihsanda bulunur, dilediğinden lütuf ve ihsanı esirger tuttuğu her şeyi kurutur. Hiç şüphesiz kullarına bol bol vermesinin bir hikmeti vardır,darlığa düşürerek sıkmasında da yine bir hikmet vardır.bize düşen görev tedbirde kusur etmemek,takdirde ise boyun eğmektir. Değerli kardeşlerim, çevremizde ki, yoksulları daima araştırmalı,düşkünlerin, sakatların, güçsüzlerin ve yetimlerin ihtiyaçları giderilmelidir. Şimdiden gelecek olan kurban bayramının tüm dünya İslam alemine hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.