DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SOKAK HAYVANLARINI YALNIZ BIRAKMAYALIM

SOKAK HAYVANLARINI YALNIZ BIRAKMAYALIM
25.08.2017
790
A+
A-

Osman Ay, Sokak hayvanları için ‘yemek ve su kabı’ uyarısı

SOKAK HAYVANLARINI YALNIZ BIRAKMAYALIM

İlçemizin sevilen esnafı Osman Ay, sokak hayvanları için ‘Bir Yemek Kabı Koyalım’ diyerek vatandaşları sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarına karşı duyarlı olmaya davet etti.

Göklerde bulunan meleklerin merhametlerine erişebilmemiz, yeryüzündekilere şefkat göstermemize bağlıdır

Osman Ay, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Hayvanların dilleri yoksa sesleri de sizler olun. Hayvanların dilleri yoksa sesleri de sizler olun. Yaz aylarının sıcak günlerinde sokaktaki dostlarımızı yalnız bırakmayalım, onlara destekte bulunalım. Sokaklarda bir başına sahipsiz kalan hayvanlara sizlerde sevgi ellerinizi uzatın. Sevabın nereden geleceği belli  olmaz. Onların dilleri yok sizler onların dilleri olacaksınız. Verirseniz bu hayvanlar yerler,vermezseniz ne yiyecek o dilsiz hayvanlar. Değerli kardeşlerim, Allah-u Teala yeryüzünü bir imtihan sahası kılmıştır. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz buyuruyor ki, dili söylemez hayvanlara karşı Allah’tan sakının. Göklerde bulunan meleklerin merhametlerine erişebilmemiz, yeryüzündekilere şefkat göstermemize bağlıdır. Merhametin İslam’daki yeri büyüktür. Allah-u Teâlâ merhametin yüzde bir parçasını yeryüzüne indirmiş ve canlı varlıklar arasında taksim etmiştir. Bundan en çok insanoğlunun nasip alması gerekiyor. Onlar kendi aralarında böyle merhametli olurlarsa, bizim onlara karşı merhametimizin derecesi nasıl olmalıdır kardeşlerim hepinize soruyorum, değerli kardeşlerim, ilahi mahkemenin kurulduğu gün boynuzsuz koyun boynuzlu koyundan hakkını alacaktır. Birer emanet-i ilahi bulunan hayvanlara yapılan haksızlıklar cezasız kalmayacaktır. Hayvan hakkının dünyada helalleşme imkanı yoktur. Üzerine bu hakkı geçirenin hesabı ahirette intikal eder. Allah’tan korkan ahiret muhasebesinden çekinen bu haktan sakınmalıdır” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.