DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Ağaç ve yeşilin dostu Büyükşehir

Ağaç ve yeşilin dostu Büyükşehir

Büyükşehir, doğa dostu bir çalışmayla Yahya Kaptan’daki alt yapı çalışması alanında kalan ağaçları köklerine zarar vermeden sökerek, farklı bir bölgeye taşıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından Yahya Kaptan-Köseköy arasında bulunan yürüyüş yolundaki kanal yapımı için burada bulunan ağaçlar hiçbir zarar vermeden sökülerek, belirlenen yerlere itinayla taşınıyor ve yeniden dikimi gerçekleştiriliyor.

İLK ÖNCE BAKIMA ALINIYOR

 İlk etapta özel bir makineyle zarar verilmeden kökünden sökülen ağaçlar, repikaj alanına alınıyor. Sonrasında ekipler tarafından bakım çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bakımları yapılan ağaçlar can suyu verildikten sonra saksıya yerleştiriliyor ve belirlenen alanlara tekrar dikimi yapılıyor. Çalışmalarda oya, parlak yapraklı kartopu, süs eriği, japon elması, alev, elma, salkım söğüt, gold rider, kartopu, bambu, saz ve akasya türü ağaçların sökülmesi planlanıyor. Bu kapsamda 400 adet ağacın sökümü ve nakledilmesi gerçekleşti.

FİDANLIK ALANDA BEKLİYOR

Çalışma kapsamında bu zamana kadar 2 bin 824 ağaç, kökünden itinayla sökülerek bakımları yapıldı. Kullar’da bulunan fidanlık alana götürülen ağaçlar, burada beklemeye alındı. Bu ağaçlar ekipler tarafından belirlenen alanlara dikilecek.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.