DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Ak Parti’ye tam donanımlı bir aday

Ak Parti’ye tam donanımlı bir aday
07.09.2017
796
A+
A-

Ak Parti’ye tam donanımlı bir aday

Adalet ve Kalkınma Partisi Körfez İlçe Başkanlığı için ‘Aday ol’ çağrısına maruz kalanlardan biri olan Dr. Ercan Yaman, partinin ileri gelenleriyle istişaresini sürdürüyor.

Ak Parti’nin kuruluşundan bu güne kadar parti içinde bulunan, dürüst kişiliği ve çalışkanlığı ile bilinen üç üniversite mezunu Körfez’in genç girişimci iş adamı Ercan Yaman’a, ‘İlçe Başkanlığı için aday ol’ çağrısında bulunulduğu belirtildi. Ercan Yaman’ın ise partinin ileri gelenleri ve partinin üst kademesinde ki insanlarla istişare içinde olduğu bildirildi.  Özellikle Ak parti’ye yakın sivil toplum örgütlerinde ağırlığı olan Ercan Yaman, Kocaeli genelinde ‘Doktor’ titrisi sahibi tek aday olduğu belirtildi. Ercan Yaman ise, yapılan bu çağrılara duyarsız kalmayacağı bildirildi. Yakın çevresinden aldığımız bilgilere göre Ercan Yaman’ın bayram sonrası adaylığını açıklaması bekleniyor.

Dr. Ercan  Yaman Kimdir?

OKUL HAYATI

Ercan YAMAN, 1967 yılında Bolu’da doğdu. 8 aylıkken geldiği Körfez’de ikamet etmektedir.  İlkokulu Körfez’de tamamladım. 1 yıl Gebze’de Diyanet işleri Başkanlığına bağlı Kur’an Kursunda okudum. Orta öğrenimini İzmit İmam Hatip lisesinde tamamladım. Lise öğrenimini Körfez Endüstri Meslek Lisesi Elektrik bölümünde tamamladım. Üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde tamamladım. Yüksek Lisans eğitimini Hasan Kalyoncu üniversitesi İşletme bölümünde, ‘’üretimdeki gecikmelerin Lojistik ve regresyon analizi ile belirlenmesi’’ bitirme projesi ile tamamlayarak Yüksek Lisans diplomasını alarak eğitimini tamamladım. Doktora eğitimimi St. Clements Üniversitesi Siyaset Bilimi dalında ‘’Gelişen Türkiye’de

İç-Dış Politikada Medya ve Siyaset İlişkileri’’ teziyle doktoramı tamamladım. Bir günü diğer gününe müsavi olan zarardadır diyen Fahri kâinat efendimizin sözleri gereğince, ilim öğrenmeye devam etmek için, 2017 Yılında Anadolu Üniversitesi, Adalet meslek yüksek Okulu, Adalet bölümüne kayıt oldum. Yaşam boyu eğitim, ilim, irfan ve İnsan üçgeninde ilmi çalışmalarıma devam etmekteyim.

İŞ HAYATI

1987 yılında iş hayatına Akabe Mühendislik Elektrik Sanayi ve ticaret Kollektif şirketini kurarak atıldım. 1992 yılında Yaman Mühendislik Elektrik Sanayi ve Ticaret limited Şirketini kurdum. Bu iki şirketle bölgesinde Elektrik tesisat taahhüt proje, müşavirlik ve danışmanlık işleri yaptım.

1996 Yılında Yaman Shop iletişim Hizmetleri Limited Şirketini kurarak TURKCELL bayiliğini aldım. 2007 yılında AVEA Toptan kanal bayiliğini aldım. Körfez ilçe Ağa Dere Caddesi üzerinde, Körfez İletişim Ercan Yaman isimli firmamda Avea iletişim merkezi olarak hizmet vermeye devam etmekteyim. 2015 Yılında Türk Telekom ve TTNET bayiliği aldım. Yine 2015 yılında SEPAŞ Körfez Yetkili bayiliğini aldım.

Sis sürücü kursunda sorumlu müdürlük görevinde bulundum.

SOSYAL ve SİYASİ HAYATI

1978 Yılında Taekvando 52 Kg. Kocaeli 1.si oldu. 1979 Yılında yapılan Türkiye Şampiyonasında Türkiye 2.si oldum.

1987 Yılında Kıck Box hakemliği sınavlarına girdi. 1987 -1990 Yılları arasında Kıck Box hakemliği yaptım.

1985-1987 Yılları arasında Refah Partisi İl Gençlik kolları yönetim kurulu üyeliği yaptım.

1994-1996 yılları arasında Milli Gençlik Vakfı Körfez İlçe Başkanlığı yaptı. 1996-1998 yılları arasında Milli Gençlik Vakfı İl yönetim kurulu üyeliği yaptım.

1998 yılında MOBİSAD Mobil İletişim Sistemleri Derneği Genel Merkez yönetim kurulu üyesi seçildim. Bu görevini 2006 yılına kadar devam ettirdim.

1999 yılında yapılan Mahalli seçimlerde Fazilet partisinden Belediye meclis Üyeliğine seçildim. Fazilet partisi, 22 Haziran 2001 tarihinde Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldıktan sonra bağımsız üye olarak görevine devam ettim.14 Ağustos 2001 tarihinde Ak Partinin teşkilatlanma çalışmalarına katıldım, kurucular kurulunda yer aldı. Teşkilat kurulduktan sonra Ak Partiye geçerek Belediye Meclis Üyeliğini, Ak parti, Belediye Meclis Üyesi olarak devam ettirdim.

3 Kasım 2002 tarihinde yapılan Milletvekili seçimleri öncesinde Ak Parti SKM başkanlığına getirildim.

2002 yılında KÖGİAD Körfez Genç Girişimci ve İşadamları derneğinin kurucu başkanlığını yaptım. 2004 yılında yapılan kongrede seçilmiş başkan olarak tekrar başkanlığa seçildim.

2016 Yılında, İlim Yayma Cemiyeti kurucuları arasında yer aldım. Yapılan kongrede İlçe yönetim kurulu üyesi ve kaynak geliştirme başkan yardımcılığı görevine seçildim.

2018 Yılında Türk Hava Kurumu yönetim kurulu üyeliğine seçildim,  İlçe sekreterliği görevini sürdürmekteyim.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalışmalarıma devam etmekteyim.

ALDIĞI KİŞİSEL EĞİTİMLER

 

  • Süreyya YAKIN – Türkiye Ekonomisi
  • Semiha ÖZTÜRK PİŞİRİRCİ – İletişim biçimleri, Kampanya çeşitleri
  • Veysel YILDIRIM – Siyasal İletişim
  • Vahap COŞKUN, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi – Siyaset Teorisi
  • Abdulkadir ÖZBEK – Topluluk önünde konuşma
  • Kemal GÖRMEZ, Gazi Üniversitesi – Türk Siyasal Hayatı
  • Hayri ÜLGEN İstanbul Üniversitesi – İşletmelerde Stratejik Yönetim
  • Ayşe BİLGE DİCLELİ – Liderlik ve Küresel Girişimcilik
  • Prof. Dr. Ahmet Hamdi AYDIN – Türk Kamu Yönetimi
  • Doç. Dr. Mehmet Akif ÖZER – Yeni Kamu Yönetimi
  • Prof. Dr. Mehmet Bulut, Sabahattin Zaim Üniversitesi – Erdemli işadamı ve Nitelikleri
  • Prof. Dr. Sedat Murat, İstanbul Üniversitesi – Liderlik ve Küresel girişimcilik

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.