DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ATEŞLE OYNAMAK

19.09.2017
891
A+
A-

Daha düne kadar Türk Pasaportuyla gezen, biz sahip çıkmasak dünyada adam yerine konmayacak olan peşmerge Mesut Barzani şimdi sahiplerinin sesiyle aklı sıra racon kesmeye çalışıyor. Kuzey Irak’ta bir Kürt devletinin kurulması aslında kendisinin ne talebi ne de isteği. Amerika’nın verdiği sözü Amerika’nın isteği ile şimdi yerine getirmeye çalışırken güya Amerika referandumu erteleyin diyor. Aynı seste aynı oyunun içinden gelen İngiltere’den geldi. Onlar da güya referanduma karşılar. Barzani arkasına görünürde sadece İsrail’i almış olsa da bunu kimse yemez. İsrail ABD olmadan nefes dahi alamaz. Demek ki işin baş mimarı Amerika. Türkiye çok güçlü ve büyük bir devlettir, Cumhurbaşkanı Erdoğan tavrını da açık ve net bir şekilde belirtti. Aklınızı başınıza alın, yoksa sonuçlarına katlanırsınız dedi. Irak Anayasa Mahkemesi referandum yapılamaz kararı verdi, Irak Hükümeti ülkenin bölünmesine izin vermeyeceğini söyledi, komşumuz İran da açık ve net bir şekilde Barzani’yi uyardı. Şimdi Habur Sınır Kapısında silahlı kuvvetlerimiz tatbikat yapıyor. Barzani küçücük boyu ve küçücük ordusuyla aklı sıra kafa tutarken, bilmiyor ki Türk’ün tokadını yemeyen bu milletin ne olduğunu bilmez. Yedikten sonra da iş işten geçmiş olur, sonuçları da mutlaka ağır olur. 25 Eylül’e bir kaç gün kaldı. 22Eylül’de Milli Güvenlik Kurulu Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Orada daha net ve Barzani’ye ateşle oynama mesajı verilecek. Maşa olarak kullanılan Barzani aklını başına toplamalı ve olmayacak duaya amin dememeli. Oradaki varlığını Türkiye Cumhuriyetine borçlu olan, ülkemizden her zaman dostluk gören Barzani’nin 22 Eylülden sonra ne yapacağını merak ediyoruz. İnşallah aklını başına toplar ve gerçek dostun Türkiye olduğunu anlar.

Hayatınız Seçtiğiniz Kadındır

Evvel zaman içinde Memleketin birinde 90 yaşlarında fakat çok dinç ve genç görünümlü bir adam yaşarmış? Çevresinde bulunan herkes ona çok özenir ve sorarlarmış.”bu gençliğin sırrı nedir” diye.

İhtiyar delikanlı güler geçermiş her soruldukça bu soruya… Ama sorular sık, soranlar çoğalınca cevap vermek vacip olmuş sanki. Düşünmüş nasıl anlatırım bu sırrımı kolayca herkese. Sonra karar vermiş tüm meraklıları yemeğe davet etmeye evine. “Bu davette size sırrımı açıklayacağım” demiş.

Herkes merakla davete gelmiş. Yemekler yenilmiş, içilmiş, sohbetler edilmiş vakit iyice gecikmiş. Ama gençlik sırrı ile ilgili tek kelam edilmemiş. Herkes konu ne zaman açılacak diye merak ederken adamcağız huri gibi sevimli hanımına seslenmiş. “Hatun, şu kilerden bir karpuz getirir misin bize sana zahmet!” Hanım hemen doğrulmuş kilere giderek kaş ile göz arasında gidip bir karpuz getirmiş. Adamcağız şöyle eliyle bir vurmuş tık tık diye sonra da: ” Bu olmamış hanım, güzel çıkmayacak, başka getirir misin bir zahmet” demiş. Hanım onu götürmüş bir tane daha getirmiş. Adam onu da bir yoklamış yine beğenmemiş.”Hanım sana yine zahmet olacak ama bu da olmamış başka bir tane getirir misin” demiş. Başka istemiş? Bu böylece dört sefer daha tekrarlanmış. Dedemiz beşincide karpuzu beğenmiş ve karpuz kesilmiş,misafirlere ikram edilmiş? Herkes karpuzunu afiyetle yerken bizim dedecik sormuş.”Eeeee? Arkadaşlar işte benim gençliğimin sırrı burada anladınız mı?” Herkes birbirinin yüzüne bakmış. Kimse bişey anlamamış… “Aman dede demişler nerde? Anlamadık biz bu sırrı!” Dedecik gülmüş.”Efendiler” demiş “O gördüğünüz karpuz kilerde bir tanecikti, tekti.

Ben hanıma git de başka getir dedikçe o kilere gidip geliyor aynı karpuzu getiriyordu.

Bir kere bile (aman be adam, deli misin nesin şu tek karpuzu ne taşıttırıyorsun bana defalarca…) demedi. Beni sizin önünüzde mahcup duruma düşürmedi. İşte bütün bu gençliğimi hanımıma borçluyum.”  “Biz birbirimizi hiç başkalarının önünde zor duruma düşürmeyiz. Aile içindeki hiçbir şeyi dışarıya yansıtmayız. Hep birbirimize destek olur, dert ortağı olur, yardım ederiz. Birbirimizle ilgili olan problemleri yine birbirimize anlatırız. İyi kötü her olayı da birlikte paylaşırız.” Demiş.

Hayatınız seçtiğiniz kadındır…

Zevkli bir kadına rastlarsanız, ZEVKİNİZ,

Bilgili bir kadına rastlarsanız BİLGİNİZ,

Zeki bir kadına rastlarsa nız ZEKÂNIZ gelişir.

Hayat kat kattır.

Babil’in Asma Bahçeleri gibi teraslar halinde yükselir ve bir terastan bir terasa sizi kadınlar götürür.

Ve bugün durduğunuz teras, seyrettiğiniz manzara, gördüğünüz hayat yanınızdaki kadının terası, manzarası ve hayatıdır.

Hayatınız seçtiğiniz kadındır.

(DİLAVER AJDAR ALINTI)

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.