DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BAKLAVALAR TEZGAHLARDA KALDI

BAKLAVALAR TEZGAHLARDA KALDI
05.09.2017
1.734
A+
A-

10 günlük tatili fırsat bilen Gölcüklüler tatile çıktı

BAKLAVALAR TEZGAHLARDA KALDI

Kurban Bayramı tatilin bu sene 10 gün olması nedeniyle Gölcük’te birçok vatandaşın ya memleketine ya da tatile gitmesi nedeniyle sakinleşen Gölcük baklava satıcılarını da etkiledi. İlçemizde bulunan baklavacılar satışların eski yıllara oranla bu yıl çok düşük olduğunu bildirdiler.

Serbes, ” Gölcüklüler tatile gidince baklava satışları düştü”

Özserbesler Pastanesi Ercan Serbes, “Kurban Bayramı tatilinin bu sene uzun olması nedeniyle Gölcüklü vatandaşların çoğu ya memleketine gitti ya da tatile çıktı. Bu nedenle bayram pazarının zayıflamasına sebebiyet verdi. Tatlı satışları geçen seneye oranla bir düşüş  görülüyor. Bunun nedeni de tatil olarak düşünüyoruz. Tabi bir de okulların açılmasına az bir dönem kaldı. Vatandaşlar hem kurban hem okul masrafları derken bir yerden kısmaları gerekiyordu. Bunu da gıdadan yana kullandılar. Bu sene bayram pazarı önceki yıllara oranla çok sakindi. Önceden bayram pazarına en azından  gezmek için bile çarşıya gelen vatandaşlar pazara bir renk katarlardı. Bu sene o canlılığı bile göremedik bayram pazarında. Hal böyle olunca bu sene tatlı satışımız geçen senelere oranla daha az oldu” dedi.

Coşkun, “Bu sene bayram tatilinin 10 olması en çok turizmcilere yaradı”

Tombak Ev Böreği- Baklava Murat Coşkun, “Bu sene bayram tatilinin 10 olması en çok turizmcilere yaradı. Esnaf bu bayram birbirleriyle bayramlaştı resmen. Önce ki senelerde sipariş üzerine tatlı siparişi alırdık ama bu sene Gölcük’te fazla kişi kalmadığı için bu oranda düştü ve satışlarımız bu sene geçen senelere oranla düşük oldu. Bir de havalar sıcak ve baklava biraz daha kışın yenilen bir tatlı olduğu için satışların bu nedenle de  etkilemiş olabilir diye düşünüyorum.

Yıldırım, “Önceki yıllarda 70- 80 arası tepsi baklava satışı yapardık”

Yıldırım Ev Baklavacısı Ramazan Yıldırım, ” 7 senedir bayram öncesi ev baklavası yapıyoruz. Eşim ve halam kendi evimizde tamamen hijyenik ortamda ve tamamen doğal malzemelerden üretiyoruz. Bu bayram baklava satışları çok düşük 6-7 senedir baklava satışı yapıyorum bu seneki kadar düşük bir yıl yaşamamıştık. Önceki yıllarda 70- 80 arası tepsi baklava satışı yapardık. Bu sene bu sayının çok altında kaldık. Biz vatandaşlar doğal baklava yesinler diye bu işe girdik ve fiyatlarımızın da uygun olduğunu düşünüyorum. Ev baklavasının tepsisini 60 liradan verdik ve bir tepsi ortalama 2 buçuk 3 kilo geliyor. Biz baklavalarımızı önceden hazırladık ve Arife günü şerbetleyip teslim ettik ki baklavalar bayram da taze olsun diye. Bana göre baklavanın yazı kışı olmaz. Baklava bizim geleneğimiz ve gelen misafirlerimize ikram edilmesi gereken bir şey diye düşünüyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.