DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

BATUHAN’IN ARTIK AKÜLÜ ARABASI VAR

BATUHAN’IN ARTIK AKÜLÜ ARABASI VAR
17.09.2017
853
A+
A-

Gölcük Engelliler Derneği bir çocuğun daha yüzünü güldürdü

BATUHAN’IN ARTIK AKÜLÜ ARABASI VAR

Kurulduğu günden beri Gölcüklü engellilerin sesi olan Gölcük Engelliler Derneği % 75 engelli olan Batuhan Sevim’in yüzünü güldürdü. Anneannesi ile yaşayan Batuhan artık okula akülü arabası ile kendi başına gidebilecek.

% 75 engelli olan Batuhan anneannesi ile yaşıyor

Gölcük Belediyesi tarafından Merkez Mahallesi’nde yapılan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde faaliyet gösteren Gölcük Engelliler Derneği kurulduğu günden beri Gölcüklü engellilerin sesi olmaya devam ediyor. Gölcük Engelliler Dernek Başkanı Hasan Bat ve yönetimi Gölcük’te ihtiyaç sahibi engellilere ücretsiz olarak verdiği  akülü arabalardan sonuncusu küçük Batuhan’ın oldu. Anne ve babası ayrı olan ve anneannesi ile yaşayan 11 yaşında ki Batuhan’ı anneannesi okula götürüp getirirken zorlandığı için bir akülü arabaya ihtiyacı vardı ve Gölcük Engelliler Derneği küçük Batuhan’ın bu eksikliğini tamamladı. Geçtiğimiz gün Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Batuhan Sevim’e akülü arabasını teslim edildi.

Bat, ” Batuhan’dan karnesini iyi getirmesi  sözünü alarak akülü arabasını teslim ettik”

Gölcük Engelliler Dernek Başkanı Hasan Bat yaptığı açıklamada, ” Gölcük Engelliler Derneği olarak bugüne kadar ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimize yardım etmek için elimizden geleni yaptık. Son olarak Batuhan ve anneannesi bize başvuruda bulundular. Batuhan 11 yaşında ve doğuştan  Serebral Polsy Quadriparesi (+) hastası ve %75 engelli bir kardeşimiz. Anne babası ayrı yaşıyor. Baba hiç uğramıyormuş, annesi ise şehir dışında çalıştığı için Batuhan anneannesi ile yaşıyor ve Dumlupınar Ortaokulu’nda okuyor. Anneannesi küçük Batuhan’ı okula götürüp getirirken çok zorlandığı için bize başvuruda bulundular. Bizde gerekli incelemelerimizi yaptık ve Batuhan’ın gerçekten akülü arabaya ihtiyacı olduğunu öğrendik. Karnesini iyi getirmesi sözünü alarak akülü arabasını teslim ettik. Batuhan artık tek başına okuluna gidip gelebilecek. Biz Batuhan’ın yüzünde ki o mutluluğu gördükten sonra ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha anlamış olduk. Biz bu akülü arabaları derneğe yapılan yardımlar ile yapıyoruz. Yani bir nevi yardımseverlerin ulaşamadıkları ellere ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.