DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Berke Tulpar: Biz iyi takımız

Berke Tulpar: Biz iyi takımız

Uzatma dakikalarında forma bulan Birlikspor’un genç yeteneği Berke Tulpar, “Galip gelebilirdik ama berabere kaldık. Daha çok çalışıp daha iyisini yapacağız. Hedefimiz ligde üst sıralar. Biz iyi takımız” dedi

İYİ YERLERE GELECEĞİZ

Oyunun uzatma dakikalarında kaptanı Raif Uzuner’in yerine oyuna dahil olan ve gelecek vaat ettiğinin sinyallerini veren genç oyuncu Berke Tulpar, “Öncelikle her zaman en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Hep birlikte olmaya, birlikte hareket etmeye çalışıyoruz. Yavaş yavaş takım olmaya başladık. İyi bir takımız. Tecrübeleniyoruz, öğreniyoruz. Bugün de berberlik aldık, iyi bir beraberlik aldık. Galip de gelebilirdik. Elimizden bu kadar geldi. Daha iyisini yapacağız. Daha çok çalışacağız. Birlikte bu ligde iyi yerlere geleceğiz. Üst ligi kovalayacağız inşallah” şeklinde konuştu.

BAŞARI İÇİN BURADAYIZ

Rakibin zaman geçirmesinin sorulması üzerine ise Berke Tulpar, “Bu ligde şuana kadar söz sahibi olduğumuzu düşünüyoruz. Bundan sonra da oyunumuzla, mücadelemizle söz sahibi olmaya devam edeceğiz. Rakibimizin oyunda sık sık yatması; deplasmanda puan veya puanlar çok değerli olduğu için skor avantajlarını korumaya çalıştılar. Bu yüzden zaman geçirmeye çalıştılar” dedi. Takımın ve kendisinin hedeflerini yineleyen Tulpar, “Önce bu ligde başarılı olmak ve daha iyi yerlere gelmeyi amaçlıyoruz. Bunun için buradayız ve bunun için çalışıyoruz. İyi bir şans geldi elimize, en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz” sözlerini kaydetti.

Kaptanımız Raif:

Kaçan 3 puana üzüldük

Maçın kilit isimlerinden olan ve takımına puanı getiren penaltıyı kullanan kaptan Raif Uzuner, “Gol yedikten sonra demoralize olmadık. Hemen toparlanıp baskı kurduk. Berabere kaldık ama kaçan 3 puana üzülüyoruz” dedi

3 PUANI KAÇIRDIK

Skorda dengeyi kuran ve takımına puanı getiren penaltıyı kullanan takım kaptanı Raif Uzuner, “Oyunun ilk başlarında golü yedik. Demoralize olmadık. Toparlandık, daha çok üstüne çıktık ve baskılı oynadık. Önde bastık pozisyonlara girdik, şut attık. İlk yarı bitmeden de beraberliği yakalayabilirdik. Bugün berabere kalıp 1 puan aldık ama kaçan 3 puan için üzülüyoruz” dedi.

ÇOK BASKI YAPTIK

Üst üste maç oynamanın kendilerini zorladığını belirten kaptan Raif, “Ligde 4. maçımız. Ki çarşamba günü de kupada 120 dakika oynadık. Ben 110 dakika oynadım. 3 gün üstüne bu kuvvette, bu tempoda oynamak gerçekten zordu. Rakiplerimizin çoğu kupada oynamamıştı. Ona rağmen golden sonra bir etkileri olmadı. Biz de çok baskı yaptık.

TAKIM OTURUYOR

Ayrıca onların geri çekilmeleri, pozisyon vermeleri, hataları da bizim güvenimizi arttırdı. Takımımız oturmaya başladı. Ufak tefek şeyler var. Yediğimiz golde uzaklaştırabilirdik, faul belki var, belki yok ama olmadı. Önemli olan golden sonra hemen toparlanmaktı, bunu başardık ve maçın son düdüğüne kadar bırakmadık” sözlerini kaydetti.

 “Önemli olan tek kale oyundu”

Teknik direktör Cem Sinan Vergül, “Bugün önemli olan tek kale oynamamızdı. Oyuncularımızdan ve izlediğim futboldan büyük keyif aldım. Gençlerimizin tecrübeli Bucaspor’u aciz bırakmaları onur ve gurur vericiydi” dedi

BÜYÜK KEYİFTİ

Oyundan son derece memnun olan ve oyuncularını tebrik eden Kocaeli Birlikspor Teknik Direktörü Cem Sinan Vergül, “Söylenecek çok şey var. Ama 3 gün önce 120 dakika top oynamış, çok fazla stres yaşamış futbolcu grubu. Göstermiş oldukları performans gerçekten bizim adımıza onur ve gurur vericiydi. Bizde kenarda stres yaşıyoruz, oyunun içinde olmaya çalışıyoruz ama taraftar gözüyle baktığımızda; gençlerimizden ve izlediğim futboldan büyük keyif aldım.

ONUR VERİCİYDİ

Kaçırılmış gollerin bizim için çok büyük önemi yok. Önemli olan pozisyonlara girebilmek. İlerleyen zamanlarda o pozisyonları da değerlendireceğiz. Hepsini yürekten kutluyorum. Önemli olan bugün oynanan tek kale oyundu. Bucaspor’un gerçekten aciz duruma düşmesi, zaman geçirmeye çalışması, yerde yatmaları… 18-19-20 yaşında gençlerin bu kadar tecrübeli bir oyuncu grubuna bu sıkıntıyı yaşatmaları bizim için fazlasıyla onur vericiydi” şeklinde konuştu.

“Lige bugün başladık”

Bucaspor’un oyuncuları karşısında vakit geçirmeye çalışmasına değinen kulüp başkanı Erhan Yılmaz, “Demek ki çok doğru yoldayız. Lige bugün sıfırdan başladık ve sezon sonu alnımızın akıyla çıkacağız” dedi

ÇOK DOĞRU YOLDAYIZ

Maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kocaeli Birlikspor Kulüp Başkanı Erhan Yılmaz, “Keşke kazansaydık. O da iyi olurdu ama puan her zaman puandır. Çocuklar 80 dakika 1-0 mağlup olarak oyunu sürdürdüler. Sahada kazanmak için her şeylerini ortaya koyan 17-18-19 yaşında çocuklar vardı. Gördünüz; Bucaspor’un yaş ortalaması 30’un üstünde. Ama gençlerimizin karşısında vakit geçirmeye çalıştılar. Demek ki biz çok doğru yoldayız” şeklinde konuştu.

LİGE BUGÜN BAŞLADIK

Oyunla ilgili fazla söze gerek olmadığını belirten başkan Erhan Yılmaz, “7’den 70’e yanımızda olan, yüreğiyle bizi destekleyen herkesi kutluyorum. Çocukların onurlu, gururlu mücadelesinden dolayı hepsini kutluyorum. Hepsinin yüreğine, ayaklarına sağlık. Lige bugün başladık. Artık 0’dan başladık. Çok da iyi oynadılar. Biz Allah’ın izniyle sezon sonu bu ligden alnımızın akıyla çıkacağız. Onlarla ne kadar gururlansam, şehirde göğsümü gere gere dolaşsam azdır” dedi.

KİŞİLERİN ELİNDEYDİ

Mali kriterlerden dolayı 3 puanın silinmesiyle ilgili olarak da başkanımız Yılmaz, “Puan silinmesini engelleyebilirdik. Bu kişilerin elindeydi. Ben kurumların yaşaması gerektiğine inanıyorum. Futbolculuğumda 4-5 kulübe muvafakatname vermişimdir. Buralar çocukların ekmek kapısı. Bizim geçici sıkıntımız var. Sezon sonu da inşallah çözeceğiz. Zaten gelirlerimiz temlik altında. Gelirlerini garanti etmiş futbolcular bir de bize eksi puan aldırmış oldular.

ÇÖZÜM BULUNMALI

Federasyon bunlara da çözüm bulmalı. Bizim gelirlerimizden gerekirse peşin ödesin. Borcunu geliri karşılayan kulüpler için bu söz konusu olabilir. Bütün kulüpleri kapsamalı. Hiçbir kulübün emeğinin çalınmasını istemem. Bu çocuklar önceki hafta galip geldi, geçen hafta galibiyeti kaçırdı. Sezon sonu muvafatkatname vermeyen oyuncuları da tek tek açıklayacağım. Herkes bilecek. Ben kendim ya da bu kulüp için değil, bu çocuklar için istedim. Emeklerini en iyi anlayacak olan ağabeyleridir ama görmezden geldiler.

SESİM KISILIYOR

Bu çocuklarla bu işi başaracağıma inanıyorum. Onları izlerken o kadar keyif alıyorum ki; maçı izlerken sesim kısılıyor. Bu kadar heyecanı geçen yıl yaşamamıştım. Onlarla beraber yüreğim sahada. Ve onların da bunu hissettiğini biliyorum. Şuanda onların ailelerine de çok iş düşüyor. Ayrıca çocuklarıyla ne kadar gurur duysalar da azdır. İnşallah sezon sonu burada da aileleriyle beraber sevineceğiz.

ENGİN HOCA MUTLU ETTİ

İl, ilçe ve diğer illerle mücadele ediyoruz. Devlet takımlarıyla, kurum takımlarıyla yarışmaya çalışıyoruz. Ve yine de bizi gören yok. Artık maddiyatı geçtik, manevi destek lazım. Hepsi İzmit’in çocuğu. Bugün tribünde Engin (Korukır) hocamız da vardı. O da ne kadar keyif aldığını, mutlu olduğunu, gurur duyduğunu belirtti. Bunlar bizi mutlu ediyor. Yanımızda olmaya devam etsinler. Bu çocukların yanında olsun” sözlerini kaydetti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.