DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Cankurtaranlar sezonu kapattı

Cankurtaranlar sezonu kapattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sahil kurtarma ekiplerinin yoğun geçen deniz sezonunu boyunca  toplam 1230 kişinin  hayatını kurtardı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi bünyesinde göre yapan Kocaeli Su Kazalarını Engelleme Merkezi kısa adı (KOSKEM) 2017 yaz deniz sezonunu kapattı. Sezon boyunca cankurtaranlar Kocaeli sahillerindeki 10 bölgede haftanın 7 günü 200 kişilik ekiple görev yaptı. Havanın sezon boyunca büyük oranda normal seyretmesi boğulma vakalarında da düşüşe neden oldu. Geçen yıla göre vakalarda 216 kişi düşüş yaşandı. Sezon boyunca toplam 1230 kişi hayat döndürüldü.

2005 YILINDA BAŞLADI

Halkın güvenli bir şekilde denize girebilmeleri için 2005 yılında başlatılan cankurtaran hizmeti; 2008 yıllarına kadar 1 bölgede hafta sonları gerçekleştirilirken, 2009 yılı itibari ile haftanın 7 günü Kandıra Cebeci, Kumcağız, Miço Koyu(Kadınlar Plajı), Kerpe, Sarısu Seyrek, Bağırganlı, Karamürsel-Altınkemer sahilinde, Darıca-Bayramoğlu Halk Plajı ve Kadınlar Plajında devam etti.

SIKI EĞİTİM

Sezon öncesi cankurtaranlık çalışmalarında dünya standartları, Mavi Bayrak kriterleri ve TSSF’nin standartlarına uygun olarak Kocaeli sahillerinde görev alacak tüm personel, profesyonel eğitmenler tarafından eğitimden geçirildi. Havuz eğitimi ve cankurtaranlık belgesi olmayan ya da süresi geçen personele ve gönüllülere bronz ve gümüş cankurtaranlık bröveleri aldırıldı.

HALK BİLGİLENDİRİLDİ

Sezon başında ilk olarak tüm sahil bölgelerinde halkı bilgilendirme ve uyarı bilgileri içeren tabelalar dikilerek, üzerlerine 2 adet 50’şer metre ipli can simitleri asıldı. Görev alanları içerisinde olan tüm sahillere emniyet şeridi(mantarlama) çekildi. Ayrıca görev alanı dışında kalan Paşaağzı, Kovanağzı ve Sapanca Gölü etrafında da kıyı mantarlama yapıldı. Sahillerimizde su kazaları hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla hazırlanan broşürler, yaz dönemi boyunca çalışılan bölgelerde dağıtıldı.

7 BİN 471 KİŞİ KURTARILDI            

Su Kazaları Engelleme Hizmetleri ile ilgili istatistikî veriler incelendiğinde, yıllar geçtikçe boğulma vakalarında azalma, kurtarılan insan sayısında artış gözlemleniyor. 2005 yılından bugüne kadar toplam 7 bin 471 kişi boğulmaktan kurtarıldı. 2017 yılı yaz sezonu boyunca ayrıca 737 kişiye de ambulans sağlık hizmetleri sunuldu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.