DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Darbe düzenine karşı tarihi buluşma

Darbe düzenine karşı tarihi buluşma

 

Büyükşehir öncülüğünde, 5 üniversite ve 4 kurumun paydaşlığında düzenlenecek Kartepe Zirvesi’nde tarihi bir buluşma gerçekleşecek.Dünyada gerçekleşen darbeler konusunda bugüne kadar yapılmış en kapsamlı entelektüel buluşma 26-28 Ekim 2017’de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. Kartepe zirvesinin değerlendiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ‘’Doğu ve Batı’nın buluştuğu şehrimizde doğudan ve batından düşünce, bilim insanları; darbe gibi dünya sisteminin kanseri olan bir konuyu Kartepe Zirvesi’nde ele alacak’’ dedi.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR’İN EV SAHİPLİĞİNDE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Kocaeli Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, TRT, Anadolu Ajansı, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü ve TASEN paydaşlığında, Kartepe Zirvesi kapsamında gerçekleştirilecek; ‘’Uluslararası 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu: Küresel Etkiler, Medya ve Demokrasi’’ programı yerli ve yabancı akademisyenlerden büyük ilgi görüyor.

DARBELER HAKKINDA 106 AKADEMİK BİLDİRİ

Sempozyumda akademik bildiri sunma müracaatları tamamlandı. 262 akademisyen tarafından hazırlanan 223 bildiri için Bilim Kurulu’nun yaptığı değerlendirmeler sonuçlandırıldı. 106 bildiri sempozyumda sunulmak üzere seçildi. Türkiye dahil 30 ülkeden bilim insanları sempozyumda bildirilerini sunacaklar. 15 Temmuz özelinde dünyadaki darbe mekanizmasını ele alan bildirilerin, politika yapıcı ve karar vericilere yeni ufuklar açması bekleniyor.

91 ÜNİVERSİTEDEN KATILIM VAR

Uluslararası 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu: Küresel Etkiler, Medya ve Demokrasi ana temasıyla düzenlenen Kartepe Zirvesi’ne 91 üniversiteden yapılan başvurulardan seçilen bildiriler sunulacak. Panel toplantılarda ise Türkiye dahil 30 ülkenin üniversitelerinden konuşmacı, darbe konusunu; zemini, etkileri ve darbeyle mücadele yöntemleri açısından masaya yatıracak.

YURT DIŞINDAN 36 AKADEMİK BİLDİRİ

Sempozyuma ev sahipliği yapan Kartepe Zirvesi; yurtdışından akademisyen, entelektüel, medya mensubu ve aktivistlerden büyük ilgi görüyor. 53 ülkeden 36 akademik bildiri ve 17 panel toplantı başvurusu yapıldı. Darbelerden en çok zarar gören Şili, Arjantin, Kolombiya gibi ülkelerden başvurular, ilk sıralarda yer alıyor.

BAŞKAN: DARBE DÜNYA SİSTEMİNİN KANSERİ

Zirve ve sempozyuma gösterilen yoğun ilgiden hayli memnun olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaeli alın terinin olduğu kadar akıl terinin de şehridir. Doğu ve Batı’nın buluştuğu şehrimizde doğudan ve batıdan düşünce, bilim insanları; darbe gibi dünya sisteminin kanseri olan bir konuyu ele alacak. Akıllar bu kanserin tedavisi için seferber olacak. Türkiye’nin doğruları söyleyen sesine Kartepe Zirvesi’nden güç verecek olmaktan dolayı mutluyuz. Vicdanın ve aklın sesini her ortamda yükseltmeye devam edeceğiz inşallah” ifadesini kullandı.

ÜCRETSİZ ÖN KAYIT

26-28 Ekim tarihinde gerçekleşecek Uluslararası 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu ve Kartepe Zirvesi kapsamında düzenlenen paneller ve konferanslarda dinleyici olmak için ön kayıt yaptırmak gerekiyor. 1 Ekim’de başlayacak kayıtlar ve dinleyici katılımı ücretsiz ve kontenjanla sınırlı. Ön kayıtlar www.kartepezirvesi.com ve www.15temmuzsempozyumu.com adreslerinden yapılabilecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.