DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Demirtaşlar, “Kaynaştırma eğitimleri özel çocuklar için büyük fayda sağlıyor”

Demirtaşlar, “Kaynaştırma eğitimleri özel çocuklar için büyük fayda sağlıyor”
11.09.2017
1.027
A+
A-

Demirtaşlar, “Kaynaştırma eğitimleri özel çocuklar için büyük fayda sağlıyor”

Donanma Çağlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Faruk Demirtaşlar, okulların açılmasına kısa bir süre kala özel çocukların eğitimi için önemli açıklamalarda bulundu. Demirtaşlar, Kaynaştırma eğitimlerinin özel çocukların gelişiminde ve okula uyum sağlamalarında büyük fayda getirdiğini vurguladı.

Sınav soruları özel çocuklara göre hazırlanıyor

2017-2018 Eğitim Öğretim Döneminin başlamasına kısa bir süre kaldı. Donanma Çağlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Faruk Demirtaşlar, özel çocukların okullarına ve derslerine daha kolay uyum sağlayabilmeleri için Kaynaştırma Eğitimlerinin oldukça önemli olduğunu belirtti. Demirtaşlar, yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi: “Kaynaştırma eğitimleri özel çocuklarımız için çok önemli. Bu programlar sayesinde özel çocukların yaşıtlarıyla aynı ortamda olmaları onların gelişmeleri açısında çok önemli. Kaynaştırma eğitimleri ile bu çocuklar hem akranlarıyla iletişime geçiyor, hem de bu eğitim ile çocukların hakkı korunuyor. Burada yalnız şu duruma dikkat ediliyor, özel çocukların sınav soruları özel hazırlanıyor. Yani özel çocuklar kapasitelerine göre sınav oluyor. Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için kaynaştırma eğitimi çok faydalıdır. Birincisi bu eğitim sayesinde özel çocuklar normal çocuklarla işbirliği ve uyum içerisinde çalışma alışkanlığı kazanıyorlar. İkincisi ise normal çocuklardan olumlu davranışlar edinmeleri ve onları model almaları kolaylaşıyor. En önemlisi de çocukların sosyalleşmelerini sağlayarak, toplumda var olduklarını fark ederler.”

Özel gereksinimli, normal çocuklar arasında işbirliği ve yardımlaşma becerisi kazandırır

“Kaynaştırma eğitimi ayrıca normal çocuklara da önemli katkılarda bulunmaktadır. Özel gereksinimli çocuklarda farklılığı görmelerini ve hoşgörüyü sağlar. Özel gereksinimli, normal çocuklar arasında işbirliği ve yardımlaşma becerisi kazandırır. En önemlisi de normal çocuklar bu eğitim sayesinde özel gereksinimli çocuklar hakkında bilgi sahibi olurlar. Onlara katkı sağlarlar.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.