DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

“EĞİTİM BİZİM EN ÖNEMLİ KONULARIMIZIN BAŞINDA GELİYOR”

“EĞİTİM BİZİM EN ÖNEMLİ KONULARIMIZIN BAŞINDA GELİYOR”

İlimizin 12 ilçesinde meslek liselerinde eğitim gören başarılı ihtiyaç sahibi 100 meslek lisesi öğrencisine orta öğrenim süresince kesintisiz aylık 300 TL tutarında burs verilmesi ile ilgili “Eğitim Destek Bursu” protokolü, Vali Hüseyin Aksoy ile Hyundai Ceo’su Mong Hyun Yoon tarafından imzalandı.

Makam Toplantı Salonunda gerçekleşen protokol imza törenine; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra; Vali Yardımcısı Dursun Balaban, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Hyundai Assan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. CEO’su Mong Hyun Yoon, Hyundai Assan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.İdari Birimler Direktörü Yong Kut Kim ile Genel Müdür Yardımcısı Mersat Yavaş katıldı.

Eğitime yaptığı katkılar ve verdiği desteklerden dolayı Vali Aksoy’a teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, protokol çerçevesinde 12 ilçede belirlenen 12 okuldan tespit edilen 10 ar öğrencinin başarıları devam ettiği sürece mezun olana kadar burstan yararlanacaklarını ve burstan gazi ve şehit ailelerinin çocuklarının da yararlanabileceğini belirti.

Milli Eğitim Müdürünün konuşmalarının ardından Hyundai Assan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. CEO’su Mong Hyun Yoon yaptığı konuşmasında ise;  “Biz geçmişten geleceğe kardeş bir ülkeyiz. Biz Koreliler olarak tarih boyunca Türklerden çok destek aldık. Bu anlamda Türklere minnettarız. Hyundai ülkemizde belli bir seviyeye geldikten sonra ilk kez Türkiye’ye gelerek, global pazardaki ilk yerimiz Türkiye’dir. Bu belki küçük bir destek olacak ancak Türk öğrencileri için  ufak da olsa  bir yardım umut olacak.  Ben burada başkan olarak işlerimizi her geçen gün arttırıp, sizlerle daha güzel işler yapmak için söz veriyorum” diyen Mong Hyun Yoon,  “Eğitim Destek Bursu” hakkında bilgilendirme yaptı.

Vali Hüseyin Aksoy ise yaptığı konuşmalarında; “Bugün Hyundai ile Kocaeli Valiliği olarak bir protokol imzalamak üzere bir aradayız. İlimiz genelinde başarılı ve ihtiyaç sahibi olan 100 Meslek Lisesi öğrencimize burs vermek adına bu protokolü gerçekleştireceğiz. Kore ile tarihsel süreç içerisinde Türkiye’nin çok yakın bağları var ve bu yakın bağlar güçlenerek devam ediyor. Bu yakın ilişkilerin farklı noktalara taşınması bakımından da bu tür protokoller ve yapılan çalışmalar büyük önem taşımaktadır. Eğitim bizim en önemli konularımızın başında geliyor. Eğitimde aksaklıkların oluşmaması, öğrencilerimizin daha iyi bir noktaya gelebilmesi bakımından büyük bir gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni bir eğitim öğretim yılına başlıyoruz ve herhangi bir aksaklık yaşanmaması için her türlü tedbiri aldık. Bu protokolle belli başarı sağlamış ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs verilecektir.” diyen Sayın Valimiz Hyundai yönetimine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından  Kocaeli Valiliği ile Hyundai Assan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında yapılan “Eğitim Destek Bursu İşbirliği Protokolü hayırlı olsun dilekleriyle imzalandı ve günün anısına toplu fotoğraf çektirildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.