DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GÖLCÜK NECATİ ÇELİK’TE PNÖMATİK SİSTEM KURULDU

 

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde yenilikler her geçen gün hızla devam ediyor.

Yeniliklerin şimdiki adresi olan acil servise “Pnömatik sistem” kuruldu. Acil servis ile merkez laboratuvar arasına kurulan pnömatik sistem ile hastalardan alınan kan, idrar vs. acil tetkik örnekleri kısa sürede laboratuvara ulaştırılarak zaman ve personelden tasarruf edilecektir. Hastane Yöneticisi Op. Dr. Yüksel Pehlevan, “Hastane olarak hedefimiz çağdaş ve teknolojiyi en iyi kullanan hastane olmaktır” dedi.

Pnömatik Sistem nedir?

Pnömatik tüp sistemleri ile laboratuvar örnekleri ihtiyaç duyulan noktalara son derece hızlı ulaşmaktadır. Pnömatik tüp içerisine konulan gönderinin sıkıştırılmış hava ve vakumlama prensibi ile gönderici istasyondan alıcı istasyona seyahat etmesi sağlanır. Bu sistemde laboratuvarda incelemesi yapılacak olan kan, idrar vs. acil tetkik örnekleri direkt insan taşımasına gerek olmadan laboratuvar ortamına güvenilir ve hızlı bir şekilde ulaştırılması sağlanır. Böylelikle zaman kaybının önüne geçilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.