DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

GÖLCÜK’TE YOLLAR TAKSİCİLER İÇİN ÇOK TERS

GÖLCÜK’TE YOLLAR TAKSİCİLER İÇİN ÇOK TERS
07.09.2017
1.449
A+
A-

Bizim Taksi’den Enver Ellibeş taksicilerin sıkıntılarını dile getirdi

GÖLCÜK’TE YOLLAR TAKSİCİLER İÇİN ÇOK TERS

Gölcük’ün en eski taksi duraklarından olan ve 19 Caddesi üzerinde hizmet veren Bizim Taksi Durağı’nın en eski taksicilerinden Enver Ellibeş ile taksicilerin yaşadıkları sıkıntıları dinledik.

Bizim Taksi durağının en eski taksicilerinden  Enver Ellibeş, “Bizim sıkıntılarımız sadece bizim değil Gölcük’te ki bütün taksicilerin sıkıntısı diye düşünüyorum. Gölcük’te yollar taksiciler için çok ters, bizim müşterilerimizin birçoğu yolun üst tarafında oturan vatandaşlar ve bizim yolun karşına geçmemiz için Belediye ışıklarında ki yasağın kaldırılmasını istiyoruz. Karşı yola çıkış yasak olduğu için bir çok taksici bu yoldan kaçak olarak geçiyor. Daha önceleri o yolda sola dönüş serbestti hiçbir sıkıntı yaşamıyorduk. Dönüşün kaldırılması ile büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bir diğer sıkıntımız da İskele Yolu’nda bulunan U dönüşü yasağı. İskele yolu ışıklarında bulunan U dönüşü yasak tabelası yüzünden büyük sıkıntı yaşıyoruz ve o yasağın kaldırılmasını istiyoruz.

Otoparklar boş dururken taksilerin yerine araba park ediyorlar

Bizim Taksi olarak asıl ve en büyük sıkıntımız ise taksi durağımızın kendine ait olan araç park yerine sivil arabalar park ediyor ve bu da bizi sıkıntıya sokuyor. Bizde durumu kolluk kuvvetlere bildirdiğimiz halde bir çözüm bulunamadı. Bizim isteğimiz araba park edildiğinde anında müdahale edilmesini istiyoruz. Biz bu parklar yüzünden her gün kavga ediyoruz. Buna artık bizim değil kollu kuvvetlerin kanun çerçevesinde bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Önceden Gölcüklüler otopark yok diye şikayet ederlerdi. Şimdi Gölcük’te 5-6 tane kapalı sayısını bilmediğimiz kadar da açık otopark olmasına rağmen vatandaşlar yine cadde ve sokaklara ve hatta bizim arabalarımızın park yerlerine arabalarını park ediyorlar. Biz istiyoruz ki cadde üzerlerine artık arabalar park edilmesin ve bu arabaları zorunlu olarak otoparklara yönlendirilsin.

Korsan taksiciliğin önüne geçilmeli

Biz Gölcük’te yıllardır korsan taksicilere karşı mücadele ediyoruz. Ne yazık ki bu konuya bir çözüm bulunamadı. Artık korsan taksiciliğin önüne geçilmesi gerekiyor. Bizler hepimiz taksiciler odasına bağlı vergisini veren taksiciler olarak korsan taksiciliğin kesinlikle önüne geçilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Bu konuda asıl görev vatandaşlara düşüyor aslında, vatandaşların daha duyarlı olmalarını ve korsan taksilere itibar etmemelerini istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.