DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İstihdamın adresi KO-MEK

Büyük istihdam seferberliğinde, ‘’Bende varım’’ diyen KO-MEK, iş sahibi olmak isteyen vatandaşlara destek vermeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Şubat’ta katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomik Şurası’nda yaptığı ‘İstihdam seferberliği’ çağrısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek Ve Sanat Kursları(KO-MEK) destek vermeye devam ediyor. İstihdama yönelik açtığı kurslar ile iş sahibi olmak isteyen vatandaşlara eğitim veren KO-MEK, Havuz Suyu Operatörlüğü kursu açarak bu alanda var olan kalifiyeli elaman açığını kapatmak için çalışıyor.

HAVUZ SUYU OPERATÖRLÜĞÜ

Sağlık Bakanlığının denetiminde olan yüzme havuzların bakımı için çalışacak operatörlerinde eğitimden geçerek sertifika almaları gerekiyor. Bu alanda gelen isteklere kayıtsız kalmayan KO-MEK, il genelinde talepleri toplayarak en kısa sürede eğitimlere başladı. SEKA Kaynak Atölyesinde açılan ve 48 saat devam eden kurslarda; Havuz Suyunun Kimyasal Bakımı, Havuz Suyu Temizliği, Havuz Suyu Dolumu ve Hazırlanışı ve Havuz Suyu Araç ve Gereçlerinin Bakımı gibi konularda eğitim verilmektedir. İlk etapta 25 kursiyer yeni açılan eğitimde de 17 kursiyerin eğitim aldığı kurslarda toplamda 41 kursiyer eğitim alarak sertifika almaya hak kazandı. Kursiyerler burada aldığı sertifika ile bu alanda kolaylıkla iş sahibi olabilecekler.

UZMAN EĞİTMENLER TARAFINDAN YERİNDE EĞİTİM

İkincisi açılan Havuz Suyu Operatörlüğü Kursu’nda kursiyerler usta öğretici Ferhat Şirin eşliğinde hem pratik hem de uygulamalı dersler alarak, birer yetişmiş eleman olmaya hak kazanıyor. Teorik derslerin yanı sıra özellikle uygulamalı pratik derslerin de verildiği Havuz Suyu Operatörlüğü Kursu’nda kursiyerlerin kimi emeklilikte bir işim olsun düşüncesiyle kursa katılırken, kimi vatandaş ise ya mevcut işini devam ettirmek istiyor ya da sevdiği ve merak sardığı Havuz Suyu Operatörlüğünde sertifikalı çalışmak için kurslara katılıyor. SEKA Kaynak Atölyesi KO-MEK Kurs Merkezi’nde verilen kurslara katılan kursiyerler verilen 40 saatlik teorik derslerden sonra Körfez Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda pratik olarak ders gördü. Yarı olimpik yüzme havuzunun usta eğitmenleri tarafından havuz suyu operatörlüğüne yönelik tüm detayların anlatıldığı derste kursiyerler hem yeni bilgiler öğrendi hem de işin detaylarını görmüş oldu. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleştirilen eğitimlerde havuz suyu ve kazan dairesi bölümü kursiyerlere detaylı bir şekilde anlatıldı.

EBRU GUÇİN İLKİ BAŞARDI

Verdiği meslek ve sanat eğitimi kursları ile binlerce kişinin gölünü fetheden KO-MEK birçok alanda ilkleri başarmaya da devam ediyor. KO-MEK tarafından ücretsiz olarak verilen Havuz Suyu Operatörlüğü kursuna katılan ilk bayan kursiyer olan Ebru Guçin konuşmasında, ‘’KO-MEK’i uzun süredir takip ettiğini belirterek, yüzme antrenörü olduğum için havuz suyu operatörlüğüne yazılmak istedim. KO-MEK’te bu alanda kurs açıldığını duyunca hemen başvurdum. Buraya geldiğimde bu alanda ilk bayan kursiyer olduğumu öğrendiğimde hem şaşırdım hem de çok mutlu oldum’’ dedi. Guçin iş sahibi olmak isteyen, ilgi duyduğu alanda yetişmek isteyen tüm vatandaşları KO-MEK’e davet etti.

KO-MEK BİRÇOK VATANDAŞI İŞ SAHİBİ YAPTI

12 ilçede 44 kurs merkezi ile modern sınıflarda son teknoloji araç ve gereçlerle eğitim veren KO-MEK, istihdama yönelik verdiği kurslarla sadece Kocaeli’nde değil il dışından gelen birçok kursiyeri de iş sahibi yapmaya devam ediyor. İş dünyasının ihtiyaçlarına göre kurslarını açan KO-MEK, yetiştirdiği kalifiye elamanlarla hem istihdama katkı sağlıyor, hem de işçi açığını kapatıyor. Geçtiğimiz dönem ilk kez Havuz Suyu Operatörlüğü ve Forklift kursu açarak toplamda 100 kursiyere eğitim vererek iş sahibi olmalarını sağlayan KO-MEK, yeni dönemde Asansör Sistemleri Bakımı- Onarımı Elamanı, Servis Elamanı, Fiber Optik, Doğalgaz İç Tesisatçısı, Sıhhi Tesisat, Pişmaniye Yapımı, Basınçlı Sulama Sistemleri ve Kaynakçılık branşlarında kurslar açarak büyük istihdam seferberliğine verdiği desteği sürdürecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.