DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Karting Mücadelesi Körfez´de Devam Etti

Karting Mücadelesi Körfez´de Devam Etti

2017 Türkiye Karting Şampiyonası 5.ayak yarışları ile 23-24 Eylül TOSFED tarafından Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirildi. 7-12 yaş arası sporcuların katılımına açık Mini, 13-16 yaş arası Formula Junior, 15 yaş üzeri Formula Senior ve 32 yaş üzeri Formula Master olmak üzere 4 ayrı kategoride üçer yarış üzerinden koşulan hafta sonunda 22 sporcu mücadele etti. Mini kategoride 10 yaşındaki milli sporcu Ömer Asaf Kolot, toplam 3 birincilikle podyumun en üst basamağına çıkmayı başarırken, ikincilikte Kerim Sülyak, üçüncülükte ise Yiğit Arslan yer aldı. Formula Junior kategoride başarılı milli sporcu Mert Dalkıran birincilik serisine bir yenisini daha eklerken, ikinci sırada Zekai Özen ve üçüncü sırada da ilk junior deneyimini yaşayan Ömer Asaf Kolot podyumu tamamlayan isimler oldular.

Formula Senior kategorisinde bir diğer başarılı milli sporcu Gün Taşdelen 3 yarışta da damalı bayrağın altından ilk geçen isim olmayı başardı ve şampiyona için değerli puanları hanesine yazdırdı. Mert Dalkıran’ın ikinci sırada tamamladığı kategorinin üçüncüsü ise Üstün Üstünkaya oldu. Vetaranlar klasmanı Formula Master, her 3 yarışı da kazanan Mehmet Çınar’ın zaferi ile sonlanırken, ikinciliği Emre Gülkan ve üçüncülüğü de Mehmet Yaman elde etti. 2017 Türkiye Karting Şampiyonası, uuzun bir aradan sonra karting yarışlarına ev sahipliği yapacak olan yenilenen Bursa Nilüfer Karting Pisti’nde, 07-08 Ekim tarihlerinde OTOSK – Bursa Profesyonel Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenecek 6.ayak yarışları ile devam edecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.