DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KIŞLIKLAR ÖN PLANA ÇIKIYOR

KIŞLIKLAR ÖN PLANA ÇIKIYOR
13.09.2017
1.371
A+
A-

Çarşamba Pazarı’nda hareketlilik bu hafta da devam etti

KIŞLIKLAR ÖN PLANA ÇIKIYOR

Gölcük’ün en büyük pazarı olan Çarşamba Pazarı Kurban bayramı sonrası oldukça hareketlendi. Sonbaharın gelmesi ile bayanların birçoğu kışlıklarını hazırlamak için Çarşamba pazarının yolunu tuttu.

Can, “Vatandaşlardan da pazarcı esnafına sahip çıkmalarını istiyoruz”

Uzun yıllardır pazarcılık yapan Mustafa Can bu haftaki çarşamba pazarını değerlendirdi. Mustafa Can, ” Kurban Bayramı öncesi pazar biraz sakindi ama bu hafta hareketlendi. Özellikle bayanlar kışlık hazırlık yapmak için alışveriş yapıyor. Pazar da bu hafta en çok domates, kırmızıbiber ve patlıcan satılıyor. Domates bayram öncesi 80 kuruşa kadar düşmüştü ama talep artınca onunda fiyatı yükseldi ve 1,25 oldu. Barbunyanın bitmesine daha 20 gün var o nedenle bayanlar barbunya konusunda fazla acele etmiyor ama bu hafta 4 liradan sattık. Önümüzde ki haftalarda onun da fiyatı nasıl olur bilemem. Müşteri memnuniyeti bizim için çok önemli bunun için de her gün taze sebze ve meyve ile hizmet veriyoruz. Bu durum müşterilerimizi memnun ediyor. Bütün müşterilerimiz bizde bulduğu kaliteyi hiçbir marketin manav reyonunda göremediklerini belirtiyorlar. Bizlerde en büyük rakibimiz olan marketlerin manav reyonlarına rağmen dimdik ayakta durmaya devam ediyoruz. Vatandaşlardan da pazarcı esnafına sahip çıkmalarını istiyoruz. Havalar soğuyunca birçok vatandaşımız pazara gelmek yerine marketlerden alışveriş yapmayı tercih ediyor. Bu nedenle en kısa zamanda kapalı pazar yerinin yapılmasını istiyoruz ” dedi.

Taşkın, “Çarşamba pazarından çok memnunuz”

Vatandaş Burhan Taşkın, ” Çarşamba pazarı Kocaeli’nin en uygun pazarlarından biri bence ve ben bu nedenle Başiskele’de oturmama rağmen her hafta pazarımı buradan yapıyorum. Çarşamba pazarında bol çeşit olduğu için her aradığımızın en iyisini  rahatlıkla bulabiliyoruz. Bu nedenle çarşamba pazarından çok memnunuz” dedi.

Bayram, ” Pazarda alışveriş yaptığım 2 tezgah var sadece”

Vatandaş Hüseyin Bayram, ” Aslen Diyarbakırlıyım  ve 38 yıldır Gölcük’te yaşıyorum. Çarşamba pazarı bana göre Gölcük’ün en uygun pazarı ve benim yaz kış değişmeyen 2 tane tezgahım vardır. Her hafta gelirim o tezgahlardan alışveriş yaparım. Onlar beni tanıyorlar ben onları tanıyorum. Tezgahtan istediğim ürünü alabiliyorum. Bu nedenle ne çarşamba pazarından ne de alışveriş yaptığım tezgahlardan vazgeçmeye niyetim yok” dedi.

Tarttım, “Kapalı pazar yerinin bir an önce yapılmasını istiyoruz”

Vatandaş Nurcan Tarttım, ” Çarşamba Pazarı’nda fiyatlar hayat şartlarına göre gayet güzel bence. Sonuçta bu ürünlerin yetiştirilmesi toplanması kolay iş değil. Bu nedenle hakkını vermek lazım. Çarşamba pazarının esnafı her zaman temiz ve güler yüzlü davranıyorlar. Tabi bu durumda bizi mutlu ediyor. Önceden pazar tezgahlarının önü ile arkası oluyordu artık öyle değil. Birde biz kapalı pazar yerinin artık hayata geçmesini istiyoruz. Özellikle kış aylarında pazara gelmek bizim için çok zor oluyor. Brandaların arasından akan sular bizi çok rahatsız ediyor. Bu nedenle kapalı pazar yerinin bir an önce yapılmasını istiyoruz” dedi.

Çalı, “Çarşamba pazarında ki kaliteyi Halıdere’de de görmek istiyoruz”

Müzeyyen Çalı, “Biz Halıdere’de oturuyoruz ve çok mahrum bir bölgedeyiz. Bizim pazarımıza pazarcılar ellerinde kalmış ürünleri getiriyorlar ve biz bu durumdan hiç memnun değiliz. Bu nedenle bizde pazar alışverişimizi çarşamba pazarından yapıyoruz. Çarşamba pazarında hem taze meyve sebze oluyor hem de tezgah sahiplerinden çok memnunuz. Mesela bir Cemal Amcamız var her hafta geliyoruz ve alışverişimizi ondan yaparız. Biz istiyoruz ki çarşamba pazarında bulduğumuz kaliteyi bütün pazarlarda özellikle Halıdere pazarında görmek istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.