DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kocaelispor performans analizinden geçti

Kocaelispor performans analizinden geçti

SPORTAM’da genç futbolcularının performans analizleri gerçekleştirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından sporcu sağlığı ve performansını takip amacıyla projelendirilen Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi (SPORTAM) sporcuların ikinci adresi olmayı sürdürüyor. Merkezde geçtiğimiz günlerde Kocaelispor Alt Yapı U-17’nin performans analizi yapıldı. Geniş kapsamlı analizde, 21 futbolcunun performans düzeyi kayıt altına alındı.

ANTROPOMETRİK ÖLÇÜMLER YAPILDI

Analizler çerçevesinde genç futbolcuların belirli antropometrik ölçümleri, branş performans düzeylerine yönelik testler uygulandı. Ölçüm ve testler öncelikle sporcuların fiziksel profillerinin oluşturulması ve performans-kondisyonlarının belirlenmesi amacıyla yapıldı. Söz konusu testler, antrenman döneminin belli zamanlarında tekrarlanacak ve bu sayede sporcu ile ilgili durum bilgisi elde edilmiş olunacak.

DÜNYANIN KULLANDIĞI TEST CİHAZLARI

Öte yandan söz konusu testler arasında Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi (SPORTAM)biriminin laboratuvarına yeni kazandırdığı dünyanın sayılı sportif test cihazları kullanıldı.

KS U17’DEN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

KS U 17 yönetimi ise futbolcularına tanınan bu önemli fırsat için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Takım antrenörü Yusuf Yazıcı, profesyonel antrenman çalışmalarının yapılabilmesi için sporcu test ve ölçümlerinin önemine dikkat çekerek, “Bu konuda Avrupa standartlarında hizmet veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi SPORTAM birimine teşekkür ediyoruz” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.