DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

MAHALLELİ ÇÖZÜM BEKLİYOR

MAHALLELİ ÇÖZÜM BEKLİYOR

Harabe ev mahalle sakinlerinin korkulu rüyası oldu

Yeni Mahalle 1 Mart Caddesi 300. Sokak’ta bulunan Harabe ev mahalle sakinlerinin korkulu rüyası oldu. Hurda toplayıcısı Osman E.’e ait ev 3 yıldır oturan kimse olmadığı için kullanılmaz hale geldi. Mahalle sakinleri harabe ev için çözüm istiyor.

Köpeklerin meskeni oldu

Hurda toplayıcısı Osman E.’e ait olan harabe ev 3 yıl önce Osman Evcim yaşlandığı ve rahatsızlandığı için çocuklarının yanına gidince ev sahipsiz kaldı. Oturan kimse olmadığı için kullanılmaz hale gelen harabe ev de sokak köpeklerinin meskeni haline geldi. İçi dışı komple harabe olan ev sokak köpeklerinin meskeni olunca çevrede ki vatandaşlar dayanamaz hale geldi.

4 yıldır çözüm bulunamıyor

Yaklaşık 4 yıldır harabe ev ile mücadele eden mahalle sakini Leyla Zeytünlü harabe eve müdahale edilmesi için gitmediği çalmadığı kapının kalmadığını ama yinede bir çözüm bulamadığını ifade etti. Leyla Zeytünlü bugüne kadar verdiği mücadeleyi de anlatarak artık biz çözüm bulunmasını harabe ev yüzünden 300. Sokak sakinleri olarak büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

Leyla Zeytünlü 4 yıldır verdiği mücadeleyi anlattı

Leyla Zeytünlü, ” 3 yıl önce Osman amca yaşlanıp hastalandığı için çocuklarının yanına taşındı. O günden beri evde oturan kimse olmadığı için ev köpeklerin meskeni oldu. Koca koca köpekler evi sahiplendiği için bizi de korkutuyorlar. Gece sokaktan geçemez olduk. Köpeklerin özellikle yavruların harabe ev içinde düşmelerinden dolayı canları açıyor ve çok ağlıyorlar buna dayanamıyoruz. Yağmur yağdığı zaman koku dayanılmaz okuyor. Millet toprak kokusu alırken biz leş kokusu alıyoruz. Osman Evcim zaten hurda toplayan biriydi ama kapısının önünü sürekli süpürür kimseyi evine yaklaştırmazdı. Ama o burada yaşarken bile evden çok ağır kokular gelirdi. Şimdi o gidince koku daha da dayanılmaz oldu. Biz 4 sene önce daha Osman Evcim evdeyken Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne şikâyet ettik, oda bana mahalleden imza toplayarak Kaymakamlığa şikâyet etmemi söyledi. Bende 13 kişiden imza toplayarak Kaymakamlığa yazdığım dilekçe ve imzalarla şikâyette bulundum. Hiç kimse ilgilenmedi ve gelmedi. Bende Zabıta Müdürlüğü’ne tekrar gittim. Her gitmemde tamam demelerine rağmen hiç kimse gelip ilgilenmedi. Biz 4 sene önce de gazeteye haber yaptırdık. Yine kimseden ses çıkmadı. Ben yeniden İrfan Çavuş’a gittim. Beni bu sefer Tapu Dairesine gönderdi. Çünkü kapının önünde atık eşyalar doluydu. Tapu Müdürlüğü’nde ki bir bayan memur bana konuyla ilgili yardımcı olacağını söyledi ama oradan da bir ses çıkmadı. Aradan biraz zaman geçti. Elimde olan gazete haberi ile Valiliğe gittim ve dilekçemi gazete kupürü ile teslim ettim. Benim evde olmadığım bir gün zabıta ekipleri gelmiş ve büyük oğlumdan imza alarak gerekenin yapılacağını bildirmişler. İrfan Çavuş’a verdikleri kâğıt ile gittim ve şikâyet eden benim gereken yapılmadan imza alındı, kabul etmiyorum dedim. İrfan Çavuş’ta, ” İster kabul et ister etme gereken yazı Valiliğe gitti” dedi. Bekledim hiçbir şey yapılmadı, lanet olsun dedim ve bıraktım.

“Ben artık yoruldum ve kimi kime şikâyet edeceğimi bilemiyorum”

Bu süre zarfında Osman E. iyice yaşlanınca çocuklarının yanına gitti. O günden beri ev köpeklerin yuvası oldu, evin çatısında geziniyorlar, yavruları oldu, gece gündüz havlamaları durmuyor. Yavru köpekler büyüyünce sürü de çoğaldı. Osman E.’nin çocukları baharda bir tane hurdacı getirdiler ve kamyonlar dolusu hurda çıkardılar. Hurdacılar evi daha da dağıttı ve virane hale getirdiler. Ben bu arada tekrar Zabıta Müdürlüğü’ne gittim. Beni bu sefer Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne yönlendirdiler. Temizlik İşleri benden adres bilgilerini aldılar. Bir hafta bekledim kimse gelmedi. Tekrar aradım yine adres bilgilerimi aldılar ama yine gelen olmadı. Kurban Bayramı’ndan önce AK Parti İlçe Teşkilatı’na gittim. Orada beni bir yetkili ile görüştürdüler ve bende durumu anlattım. Hemen Temizlik İşleri’ni aradı ama ulaşamayınca sesli mesaj bıraktı. Ertesi gün Temizlik İşleri Müdürü aradı. Tamam, gerekenin yapılacağını bayramdan önce köpeklerin alınacağını söyledi. 2 Gün bekledim gelen olmadı. Arife günü Temizlik İşlerini tekrar aradım. “Şimdi gönderiyorum birilerini” dedi. Gönderdiği ekipler beni aradı ve çok yoğun olduklarını bayramdan sonra geleceklerini söylediler. Bende gelin önce bir görün bayramdan sonra gerekeni yapın dedim. 1 saat sonra 2 kişi köpekler için geldiler. Kendi aralarında bir takım konuşmalar yaptılar ve evin gerçekten çok virane olduğunu ve aslında İrfan Bey istese burayı temizler dediler. Sonrasında etrafı incelediler ve gittiler. Bayramdan sonra bekledim ama kimse gelmeyince Temizlik İşlerini yine aradım. Cenazemiz vardı, evde olmadığım bir gün köpekler için 2 kişi gelmiş, yavruların birine uyuşturucu iğne atmışlar, oda korkuyla evin içine kaçınca içeri girememişler ve bırakıp geri dönmüşler. Bende tekrar Temizlik İşlerine gittim ve herhangi bir işlemin yapılmadığını bildirdim. Hemen birilerini aradı ve talimat verdi. Gerekenin yapılmasını haftada bir sokağın temizlenmesini söyledi. Sonrasında da beni Yapı Denetim Müdürlüğüne gönderdi, oraya da bilgi vermemi söyledi. Oradaki yetkiliye gittim ve durumu anlattım. Bana, “Eğer temizlenecekse Zabıta ve Temizlik İşleri’nin görevi olduğunu ama yıkılıp kaldırılacak bir virane ise biz gerekeni yaparız” dedi. Adres bilgilerimi aldı. Oradan da kimse gelmedi. 9 gündür bekliyorum, haftada bir gelecek olan ekipler hala gelmedi. Geçtiğimiz gün son defa aradım. Yine tamam dediler ama yine gelen olmadı. Ben artık yoruldum ve kimi kime şikâyet edeceğimi bilemiyorum. İçinde yaşayan köpekler ayrı bir dert, etrafa yaydığı koku ayrı bir dert, harabe ev yüzünden evimizi akrep bastı o ayrı bir dert. Biz ne yapacağımızı bilemiyoruz. 4 senedir çalmadığım kapı kalmadı hepsi de tamam halledeceğiz diyorlar ama hiçbir şey yapılmıyor. Artık dayanamıyoruz ve en kısa sürede bu harabe için bir çözüm bulunmasını istiyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.