DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Mezarlıklar Arife günü ve bayramda ziyaretlerle doldu

Mezarlıklar Arife günü ve bayramda ziyaretlerle doldu
04.09.2017
898
A+
A-

Mezarlıklar Arife günü ve bayramda ziyaretlerle doldu

Gölcük Belediyesi bağlı İdari İşler Müdürlüğü’nün, mezarlıktan sorumlu ekipleri bayram öncesi genel bakım ve temizlik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdü. Bu anlamda İlçe genelindeki mezarlıklarda yapılan genel bakım ve temizlik çalışmaları Bayrama kadar bitirilerek ziyaretlerin daha güzel bir ortamda yapılması sağlandı.

Mezarlıklar güzel bir hale getirildi

Gölcük’teki ilçe mezarlıklarında periyodik aralıklarla temizlik çalışması yapan ekipler, Kurban Bayramı öncesinde yabani ot temizliği ve bakım çalışmalarına aralıksız devam ederek, bayramda mezarları tertemiz yaptılar.  Ayrıca kurumuş, kırılmış veya devrilmiş ağaçların toplanması ve kesilmesi işlemleri de tamamlanarak, mezarlık alanları daha güzel bir görünüme kavuşturuldu ve görsel kirlilikten arındırılmış oldu. Özellikle mezarlık içerisinde hızlı bir şekilde büyüyen otların biçilerek temizlenmesiyle, Arife günü ve bayram boyunca vatandaşların kabir ziyaretlerini daha rahat bir şekilde yapmaları için hazır hale getirildi.

Vatandaşlar teşekkür etti

Öte yandan mezarlık içerisindeki ulaşımı sağlayan yol kenarlarında yabani ot temizliği yapılarak biriken çöpler toplandı.

Vatandaşlar daha güzel ve temiz bir ortamda ziyaret ettiler

Tüm mezarlıklarda gerçekleştirilen genel bakım ve temizlik çalışmaları belirlenen program dahilinde sürdürülerek, bu çalışmalarla birlikte Mezarlık alanlarında hem eksikler tamamlanmış, hem de rutin çalışmalar aksamadan gerçekleştirilmiş oldu. Bu sayede ebedi hayata intikal etmiş yakınlarını, sevdiklerini ve büyüklerini arife günü ziyaret ederek dualar eden vatandaşlar için en iyi ortamın hazırlanması sağlanmış oldu.

Arızalı çeşmeler sıkıntı yaşattı

Gölcük 17 Ağustos Mezarlığı’nda ziyarete gelen vatandaşlar mezarlıkta bulunan çeşmelerde arıza olduğunu, bu yüzden de sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Vatandaşlar yetkililerden arızalı çeşmelerin değiştirilmesini istedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.