DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

OKULA GİDİYORUM

OKULA GİDİYORUM
13.09.2017
1.036
A+
A-

Uzmanlar, okul öncesi aileleri bilgilendiriyor

OKULA GİDİYORUM

Okul çağı hem çocuklar hem de aileleri için önemli bir dönemdir. Yeni bir yaşam biçimine uyum sağlaması beklenen çocukların okula başlamadan önce hekim tarafından kontrolü yapılmalıdır. Peki bu kontroller neler olmalıdır. Konu ile ilgili VM Medical Park Kocaeli Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Bilge Çelikkol aileleri bilgilendirdi.

Öncelikle okul öncesi çocukların (4-6 yaş) sağlıklarının izlenmesinde normal gelişiminin nasıl olduğu bilinmelidir.

Bunlar 8 ana başlık altında toplanabilir;

* Fiziksel gelişim

* Motor gelişim

* Duygusal gelişim

* Bilişsel gelişim

* Dil gelişimi

* Sosyal gelişim

* Cinsel gelişim

Okul öncesi dönemde çocuğunuzun gelişim basamaklarının değerlendirilmesinde çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı yardımcı olacaktır.

Peki okul öncesinde çocuk izlemi nasıl olmalı?

Yaşamın her dönemi toplum sağlığı açısından önemli olmakla birlikte çocuklarda çoğu özel ilgi gerektiren bir dönemdir. Çocuklarda büyüme ve gelişmenin hızlandığı bu dönemde pek çok erişkin hastalığın önlenmesi taramalar ile mümkün olabilir. Bebeklik döneminde aylık muayeneleri ve aşıları yapılmış olan çocukların okula başlamadan önce de sağlık kontrollerinin yapılması hem fiziksel hem de ruh sağlığı açısından önemlidir.

Peki çocuğunuza okul öncesi neler yapılmalı?

Öncelikle iyi bir fiziki muayene gerekir,

* Boy ve kilo ölçümü

* Kan basıncı ölçümü

* Görme taramaları

* İşitme taramaları

* Diş sağlığı taraması

* Demir eksikliği taramaları

* Hiperlipidemi taramaları ve şeker

Eksik aşılar mutlaka tamamlanmalı. En önemlisi de beslenme ve hijyene dikkat edilmediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.