DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

POMEM Kursu başvuruları başladı

POMEM Kursu başvuruları başladı
13.09.2017
1.223
A+
A-

POMEM Kursu başvuruları başladı

21.dönem POMEM öğrenci alımı için açılan kurslar, gençleri ücretsiz olarak sınavlara hazırlayacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Ücretsiz Spor Özel Yetenek Kursları, POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi)sınavlarına hazırlanan öğrenciler için kurslarını sürdürüyor. Kurslar bu dönem de devam edecek. Geçtiğimiz dönemde sınavlara bu kurslarda ücretsiz olarak hazırlanan çok sayıda genç, polislik mesleğine girmeyi başarmıştı.

BAŞVURULAR ELDEN TESLİM

POMEM sınavları için yeni başvuru dönemi başladı.  21. Dönem POMEM öğrenci alımı başvuruları, Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Vinsan Tesisleri’nde bulunan Şube Müdürlüğü’ne elden yapılacak.  Gebze’deki başvurular ise Gebze Olimpik Yüzme Havuzundan alınacak. POMEM sınavların Ücretsiz Özel Yetenek Spor Kurslarında hazırlanmak isteyen öğrenciler, başvuru formuna http://www.sporkentikocaeli.com adresinden ulaşabilecek. Ayrıca Spor Şube Müdürlüğü ve Gebze Olimpik Yüzme Havuzundan da formlar alınabilecek.

KAYIT SIRASINDA İSTENİLEN BİLGELER

Gençlerin kayıt sırasında yanlarında bir adet vesikalık fotoğraf, kimlik fotokopisi ve KPSS sonuç belgesini bulundurması gerekiyor.Ücretsiz Spor Özel Yetenek Kursları geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan POMEM sınavlarında başarısını bir kez daha ortay koymuştu. Sınavlara Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı ücretsiz kurslarda hazırlanan 30 genç POMEM sınavlarında başarılı olarak polislik mesleğine ilk adımlarını atmıştı.

ÜCRETSİZ KURS İMKÂNI

Eğitimde önemli bir fırsat eşitliği olarak tanımlanan Ücretsiz Spor Özel Yetenek Kursları, üç yıl önce hayat geçirildi. Gençler bu kurslarda, POMEM’in yanı sıra (Polis Meslek Eğitim Merkezi), Spor Lisesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ile Milli Savunma Üniversitesi’ne ücretsiz hazırlanabilme olanağı yakalıyor.  Öğrenciler bu sınavlara alanında uzman eğitmenlerin gözetiminde hazırlanıyor. Bu kapsamda tempolu koşu, açma-germe hareketleri, arttırma koşulları, şınav ve mekik egzersizleri yaptırılıyor. Diril ve koordinasyon çalışmaları ile kuvvet ve dayanıklılık antrenmanları 50. Yıl Spor Salonu’ndaki gerçekleştiriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.