DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SARIBAY; “CHP BU ÜLKENİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜDÜR”

SARIBAY; “CHP BU ÜLKENİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜDÜR”
10.09.2017
769
A+
A-

Türkiye’nin teminatı CHP 94 yaşında

SARIBAY; “CHP BU ÜLKENİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜDÜR”

CHP Kocaeli Örgütü, partinin 94. Kuruluş yıl dönümü etkinliklerine sabah Kültür Tepesi (Heykel) Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, günün anlam ve önemine değinen kısa bir konuşma yaptı. Sonrasında hep birlikte il binasına geçilerek basın açıklamasında bulunuldu. Sarıbay ve Hürriyet, il binasına yürüyerek geçerek, yol güzergahında ki esnafa da hayırlı işler dilediler.

YOĞUN KATILIM                                                                                                

Kültür Tepesi (Heykel) Atatürk Anıtında gerçekleşen etkinliğe İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, CHP Kocaeli Milletvekili Av. Fatma Kaplan Hürriyet, İl Yöneticileri, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, ilçe yöneticileri, Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, Başiskele İlçe Başkanı İrfan Keskin, Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar, Kadın Kolları İl Başkanı Sevim Pekyörür ve yönetimi, Gençlik Kolları İl Başkanı Murat Erinç ve yönetimi, İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Devrim Bal ve yönetimi, meclis üyeleri, eski il ve ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

CUMHURİYET VE KAZANIMLARINI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ

“Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen devrimci, bağımsız bir ruhun, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetinden sonra ikinci büyük eseri olan CHP kuruluşunun 94. Yıldönümünü büyük bir onurla yaşıyoruz” diyerek açıklamasına başlayan CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “Cumhuriyet Halk Partisi Kuvva-i Milliye ruhuyla, ulusal kurtuluş savaşı verirken savaş meydanlarında kurulmuş ve ümmeti millet, kulu yurttaş yapmış büyük devrimleri gerçekleştirmiş dünyadaki tek partidir. Kurulduğu günden bu güne kadar Cumhuriyetin, Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerin yılmaz bekçisi olan CHP şartlar ne olursa olsun bundan sonrada Cumhuriyeti ve kazanımlarını, korumaya ve yaşatmaya devam ederek; Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlık yarınlara taşıyacaktır” dedi.

BİTMEK TÜKENMEK BİLMEYEN AYMAZLIK

Türkiye Cumhuriyeti hiç olmadığı kadar son derece sancılı bir süreçten geçmektedir diyen Sarıbay; “15 Temmuz’da FETO terör örgütünün darbe girişimi ile yüz yüze gelinmiş, demokratik parlamenter sistemimize, milli bütünlüğümüze ve ulusumuza karşı alçakça bir kalkışma yaşanmıştır. Yıllarca Türkiye Cumhuriyetini ve kazanımlarını yok etmek için birlikte çalışılmış, hukukun temel değerleri birlikte çiğnenmiş olmasına rağmen mevcut iktidar bu kalkışmanın mağduru olarak kendisini ilan etmiştir. Bununla yetinmemiş, 15 Temmuz darbe girişiminin sonrasında ilan edilen OHAL kapmasında çıkarılan KHK’lerle, yapılan uygulamalarla Türkiye Cumhuriyetinin yegâne başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine, bu ülkenin kurucu felsefesine karşı savaşım devam ettirilmektedir. Kandırıldık diye kendisini savunanların süreci hala Türkiye Cumhuriyetinin kazanımlarının yok etmeye dönük sürdürmeleri bitmek tükenmek bilmeyen bir aymazlıktır” şeklinde konuştu.

HAK VE ÖZGÜRLÜKLERDEN YOKSUN BİR ÜLKEYİZ

Ülkemiz bugün içte ve dışta ciddi sorunlarla karşı karşıya diyen Cengiz Sarıbay;  “Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 2. Maddesinde yer alan “Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir” cümlesinde tanımlanan yapıdan uzak bir yönetim anlayışı içindedir.  Adalet kalmamış, yargı bağımsızlığı ve yargıç teminatı yok edilerek hukuk devleti olmaktan çıkarılmış, OHAL ile yönetilerek demokrasiden uzaklaşılmış, Anayasaya göre OHAL kapsamında çıkarılması mümkün iken her konuda KHK’ler çıkarılarak parlamento baypas edilmiş, KHK’ler ile kişilerin temel hak ve özgürlükleri bir anda ellerinden alınmış ve yargı denetiminden yoksun bırakılmış bir ülkede yaşıyoruz” dedi.

ŞER ODAKLARINDAN HESAP SORULACAKTIR

Sarıbay; “Cumhuriyetin aydınlık ve çağdaş değerlerine karşı bitmek bilmeyen bir hınçla hareket eden bu zihniyet laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin 94 yıldır savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi’ni iftira ve yalanlarla yıpratmaya çalışmak istemekte, kendilerinin yaptıklarını CHP’ye yamamaya çalışmaktadırlar.  CHP dün olduğu gibi bugün ve yarın asla ve asla FETO veya benzeri terör örgütleri ile yan yana olmadı, onlarla masaya oturmadı, pazarlık yapmadı, beraber yürümedi. Aksine bilinmelidir ki, Cumhuriyet rejimine karşı, kirli oyunlarla rövanş almaya kalkışan şer odaklarından, halkımızdan ve onurlu tarihimizden aldığımız güçle yine Cumhuriyet Halk Partisi tarafından hesap sorulacaktır” dedi.

CHP’YE  HER DAİM İHTİYAÇ VARDIR

Açıklamasına devam eden Sarıbay; “Cumhuriyete yönelik tehditler karşısında çelikten bir kale oluşturan CHP’ye, demokrasinin, rejimin ve ülke topraklarının ciddi tehlike içinde bulunduğu günümüzde her zamankinden fazla ihtiyaç duyulmaktadır. İçinden geçtiğimiz kritik süreçte, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına ve rejime yönelik tehlikeler için bu gün gelinen noktada toplumun bütün kesimlerine, sen ben kavgasını bir yana bırakarak, birlik, beraberlik içinde duyarlı ve uyanık olma çağrısında bulunuyorum” şeklinde konuştu.

TEK GÜVENCE CHP’DİR

Bu karanlık günlerden kurtuluşun tek çaresi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci ruhu, onun ilke ve devrimleri olup; bu fetret dönemini sona erdirecek olan laik, demokratik sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, insan haklarının, kadın erkek eşitliğinin ve barışın en büyük güvencesi CHP’dir.  Bizlere armağan edilen çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmak, yüceltmek için onurlu mücadelemize büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz. Bizim ışığımız Atatürk İlke ve devrimleridir.  Bizim ışığımız “Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesidir. CHP bu anlayışla 432 kilometre yürüyerek ve sonucunda milyonu aşan toplumu bir araya getirerek en barışçıl eylemini “Adalet yürüyüşünü” gerçekleştirdi.  “Yapılamaz, olmaz” denilen birçok şeyin yapılabilirliğini gösterdi. CHP bu ülkenin kurulduğu günden bu güne dek birleştirici güç olmaya devam etti.

ÜLKENİN ESENLİĞİ İÇİN CHP GEREKLİDİR

Günümüzde Cumhuriyet’in kazanımları mevcut iktidar tarafından birer birer yok edilmek istenmektedir. Ülkemizin boğulduğu bu karanlığı aydınlatmak için sosyal demokrat anlayışı paylaşan, Atatürk devrimlerine gönülden bağlı herkese, örgütlerimize ve bizlere büyük görev düşmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi’ne laf atmaya değil, CHP’nin söylediklerine kulak vermeye ihtiyaç vardır. Ülkenin esenliği için bu gerekliliktir.  Herkes şunu iyi bilmelidir ki, Atatürk ilke ve devrimlerine olan bağlılığımız, haksızlıklara karşı kararlılığımız devam edecektir. Bu karşı duruşta en büyük gücü halkımızdan, değerli partililerinden alan CHP, daha da büyüyecek ve gelişecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü ve yol arkadaşları başta olmak üzere, CHP’ye emek veren tüm Genel Başkanlarımızı, yönetici ve üyelerimizi, oylarıyla Partimizi ayakta tutan vatandaşlarımıza şükran ve minnetlerimi ifade ederken, 9 Eylül ruhunu bugünlere taşıyan herkesi saygıyla selamlıyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.