DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SERGİ HERKESİ BÜYÜLEDİ

SERGİ HERKESİ BÜYÜLEDİ
12.09.2017
991
A+
A-

Gölcük Belediyesi Sanat Galerisinde Filografi Sergisi Açıldı

SERGİ HERKESİ BÜYÜLEDİ

Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi, geçtiğimiz gün kapılarını farklı bir sergi için açmış oldu.

Filografi Sanatçısı Semih Hüseyin Erdi, geçtiğimiz gün Sanat Galerisi’nde yaklaşık 45 eserini sunduğu bir filografi sergisi açtı. Sergi açılışına Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Gölcük Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, Kent Konseyi Yürütme Kurul Üyesi Bilge Saral, Sergi Sahibi Semih Hüseyin Erdi ve davetliler katılım gösterdi. Gerçekleştirilen sergi açılışında 45 adet farklı türde filografi eserleri yer aldı. Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, filografi kursunun ilçemizde de açılması için gerekli görüşmelerin yapılmasını talep etti.

“Filografi Sanatı Unutulmamalı”

Sergi açılışında sözü alan Filografi Sanatçısı Semih Hüseyin Erdi, “1 seneden bu yana filografi ile uğraşmaktayım . 25 yıl boyunca bobinaj işi yaptım. Zanaattan sanata geçişi böylelikle yapmış oldum. Bu işe hobi olarak başlamıştım. 45 civarında eserim ile buraya geldim ve sergiyi burada açıyoruz. İlk sergimi İzmit Sanat Sokağı’nda açmıştım. Buradaki sergim de ikincisi oldu. Gölcük Belediyesi, serginin açılmasında çok yardımcı oldu. Bu fikirle kendilerine gittiğimizde bizlere destek oldular. Filografi unutulmuş bir sanat. Osmanlı el sanatlarındaki üstadım Saim Devrilmez’di. Bu sanata kendisi 50 yılını verdi. Onun son yetiştirdiği öğrencilerden dersler aldım. Benim hocam da Tuncay Akkoyun’du” dedi.

Değirmenci, “Filografi gerçekten sabır gerektiren bir iş”

Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, “Bizim sanata ve sanatçıya olan desteğimiz geçmişte de vardı, bugün de var, yarın da olacak. Burada gördüğümüz gibi filografi tekniğiyle yapılmış birbirinden güzel eserler var. Sanatçımız Semih Hüseyin Erdi’yi kutluyorum. Filografi gerçekten sabır gerektiren bir iş. Tekniği iyi bilmek gerekiyor. İlçemizde de böyle farklı bir serginin açılmasında fikir sahibi olduğu için teşekkür ediyorum. Kendisini de tebrik ediyorum” dedi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Erdi, Başkan Yardımcısı Değirmenci’ye eserlerinin yapılış şekillerinden bahsetti. Sergi açılışının sonunda toplu bir fotoğraf çekimi de yapıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.