DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ŞİMDİ BALIK ZAMANI

ŞİMDİ BALIK ZAMANI

Balık fiyatları vatandaşların yüzünü güldürüyor

Kış aylarının vazgeçilmez yemeği olan balık bu sene balıkçıların ve vatandaşların yüzünü güldürecek gibi gözüküyor. Havaların daha soğumamasına ve balığın yüzeye tam çıkmamasına rağmen bol olması kış aylarında balığın bol ve buna bağlı olarak uygun olacağını gösteriyor.

Kurtuluş, “Bu sene palamutun yerini uskumru aldı diye düşünüyorum”

Adnan Menderes İş Merkezi’nin altında hizmet veren Rizeli Kardeşler Balıkçılığın sahibi Mehmet Ali Kurtuluş bu sene ki balıkta yaşanan son durumu ve satış oranları konusunda bilgi verdi. Kurtuluş, ” Balık bu sene bizi ve vatandaşların yüzünü güldürecek gibi gözüküyor. Daha deniz suyu soğumadığı halde balık bol çıkmaya başladı. Bu nedenle de fiyatlar bizi göre çok uygun. Hamsi çıkmaya başladı ve şu anda bol gözüküyor. İlk zamanlar az olduğu için fiyatı 20 Lira olan hamsi 10 Liraya kadar düştü. Sardalya yine 15- 20 arası değişiyordu. O da 10 liraya kadar düştü. İstavrit mevsimine göre çok çok iyi hem iri hem de bol çıktığı için tezgahımızda en çok yeri istavrit alıyor. Şu anda tezgahta en çok hamsi ve istavrit tercih ediliyor. Şu anda havalar sıcak olduğu halde balık bu kadar bolsa havalar soğuduğu zaman deniz suyu daha soğuyacak ve balık daha da yüzeye çıkacak ve daha da bollaşacak diye düşünüyoruz. Karadeniz’de hamsi görülmeye başladı. Şu anda sattığımız hamsi zaten Karadeniz hamsisi. Palamut bu sene geçen seneye oranla biraz daha az gözüküyor. Bu sene palamutun yerini uskumru aldı diye düşünüyorum. Uskumru bu sene bol ve ızgarası özellikle çok lezzetli oluyor.

Balık çorbasında doğru adres Rizeli Kardeşler

Rizeli Kardeşler ailesi olarak balık satışımızın yanında restorantımız ile de hizmet vermeye devam ediyoruz. Nezih bir ortamda müşterilerimizin isteği doğrultusunda tava da ya da ızgara da pişirdiğimiz balıklarımızı müşterilerimize sunuyoruz. Ayrıca balık çorbamız Gölcüklü vatandaşlar tarafından oldukça beğeniliyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.