DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Sokak hayvanlarına sahip çıkalım

Sokak hayvanlarına sahip çıkalım
12.09.2017
1.010
A+
A-

Sokak hayvanlarına sahip çıkalım

İlçemizde birçok cadde ve sokakta karşılaştığımız sokak kedisi ya da köpeklerine Gölcüklü vatandaşlar kendi imkanları doğrultusunda yardım etmeye devam ediyor ve vatandaşlara, sokak hayvanlarına sahip çıkalım çağrısında bulunuyorlar.

Sokaklarda ki mama kabı sayısı arttırılmalı

Hemen hemen ilçemizin her sokağında yaşamaya çalışan bir sokak hayvanı var ve yiyecek bulma konusunda oldukça uğraş verdikleri gözlerden kaçmıyor. Özellikle çöp toplama saatinden önce bırakılan çöpler köpekler tarafından karıştırılarak yiyecek bulma çabasına giriyorlar. Çevredeki duyarlı vatandaşlar de ellerinden geldiği kadar sokak kedilerine ve köpeklerine yardım ederek karınlarını doyurmaya çalışıyorlar. Sokak hayvanlarına sahip çıkan vatandaşlar ilçemizde herkesin sokak hayvanlarına sahip çıkmaları konusunda fikirlerini belittiler. Vatandaşlar, ” Bu dünyada bizim kadar hayvanlarında yaşamaya hakkı var ve biz insanlar hayvanların bütün yaşama alanlarını bir bir yok ederek hayvanları daha fazla bize mahkum bırakıyoruz. Özellikle sokak kedileri çok avcı hayvanlardır ve doğada yiyeceklerini çok kolay bulabilirler. Ne yazık ki biz insanlar hayvanların doğal yaşamlarını her geçen gün daralttığımız için artık onlarda avlanacak bir şey bulamaz oldular. Bu nedenle ilçemizde birçok cadde ve sokağında sokak hayvanlarını beslemek için mama ve su kapları bırakıyoruz ki aç kalmasınlar diye. Mama satıcıları da bu konuda oldukça yardımcı oluyorlar ve hazırladıkları küçük mama kutuları ile vatandaşın bütçesini sarsmadan sokak hayvanlarını beslemelerine yardımcı oluyorlar ve hatta kendileri daha fazlasını sokak hayvanları ile paylaşıyorlar. Bu duyarlılıkları için de ayrıca onlara teşekkür ederiz. Yetkililerden sokaklarda ki mama kabı sayısını arttırmalarını istiyoruz. Ayrıca vatandaşlar mama alamıyorlarsa bile evlerinde kalan yemekleri bile sokaklarda ki mama kaplarına dökmeleri bile sokak hayvanlarının hayatta kalmasına yardımcı olacaktır” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.