DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SORUNU EN AZ OLAN GÖLCÜK İSTİYORUM

SORUNU EN AZ OLAN GÖLCÜK İSTİYORUM

Kaymakam Altıntaş Değirmendere Kültür Merkezi’nde toplantı yaptı

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, dün sabah Değirmendere Kültür Merkezi’nde Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Gölcüklü Muhtarlar, Daire Müdürleri, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Burçak Kırca, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Faruk Keskin, STK ve Dernek başkanları ile buluşarak, toplantı gerçekleştirdi.

Altıntaş, “Bu toplantıda eğitimi ve güvenliği ele alıyoruz”

Kaymakam Mustafa Altıntaş, toplantıda yaptığı konuşmada şu sözleri söyledi: “Burada yaptığımız bölgedeki Sivil Toplum Örgütleri ve kamu kurum ve kuruluşları ile bölgenin durumunu ortaya çıkartma ve aksakları varsa düzeltmeleri yapma amacındayız. Bu toplantıda eğitimi ve güvenliği ele alıyoruz. Zaten eğitim ve sağlık bu toplantıların vazgeçilmez hususudur. Bunları her zaman değerlendirmeye dikkat ediyoruz. Bugün benim özellikle arzu ettiğim bölgedeki STK, Muhtar ve Eğitim Camiasının görüşlerini almak istiyorum ve şu anda da bu arkadaşlarımızın görüş ve önerileri hususunda toplantımızda notlar alacağız. Okul Aile Birliklerinin, STK’larımız, Muhtarlarımızın ve eğitimcilerimizin görüşleri benim için çok değerli.

Okulların temizliği konusuna dikkat çekildi

Toplantıda ilk önce Okul Aile Birliği görevlileri dinlendi. Okulların temizliği konusuna dikkat çekildi. Okullarda yaşanan sorunları dinleyen Kaymakam Altıntaş, bu sorunların çözülmesi için destek vereceklerini ifade etti.

Ayrıca, okul giriş ve çıkışlarda yaşanan trafik sorunu konusu da toplantıda dile getirildi. Bu sorun için Değirmendere Turgut Özal İlkokulu’na dikkat çekildi.

Toplantıda söz alan Muhtarlar mahallelerinde yaşanılan sorunları aktardı. Muhtarlar en çok trafik, araçlardaki abartılı egzozlardan, okullardaki sorunlardan şikayetlerini dile getirdiler.

Kaymakam Altıntaş, ‘Eğitim Öğretimde Gölcük olarak sıkıntımız yok. Allah çocuklarımıza zihin açıkları versin. Çocuklarımızın başarı sınırı iyi durumda. Daha da iyi duruma gelmelerini istiyoruz. Kocaeli Genelinde sıralamalarda ilk 3’lerde geziyoruz. Tabi şimdi yeni bir döneme başladık. Yeni dönem hepimize hayırlı olsun. İnşallah eğitim dönemini sorunsuz bitiririz. İnşallah velilerimiz, eğitim camiamız ve bizler eğitim sonunda başarılı sonuçlarla karşılaşırız. Yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde güzergahlar konusunda çalışmalar yapıldı. Bu konuda da belli okullar dışında güvenlik konusunu ele alıyoruz. Bu konuda kolluk görevlilerimiz özelliklerine göre sınıflandırmaya gidiyorlar. Birinci derecedeki okullarımız devriye ve güvenlik uygulamalarıyla ön plana çıkıyor. Hiçbir şey olmayan okula eğer sıkı önlem alırsanız sıkıntılar ortaya çıkar. Bu yüzden de arkadaşlarımız çok hassas çalışarak, önlem alıyorlar. Tabi ki de aksaklıklar oluyor. Ama bu konuda emin olun ki çok hassas çalışmalar yapıyor.

İnternet cafelerin denetlenmeleri çok önemli

Nöbetçi Öğretmenlerimiz okulların giriş çıkış saatlerinde biraz daha gayret ederlerse, bize trafik konusunun daha da kolay çözülmesi için yardımda bulunabilirler. Çocuklarımızı boş zamanlarının değerlendirilmesi, yeteneklerinin keşfedilmesi için Öğretmenlerimizin gerekli çalışmaları yapmaları gerekmektedir. Yine eğitimde kolluk görevlilerimizin okul çevrelerinde rahatsız edici davranışlarda bulunan kişilerin tespit edilmesi ve bunları okul çevresinden uzaklaştırmaları konusunda çalışmalar yapmaları gerekmektedir. İnternet cafelerin denetlenmeleri çok önemli. Okul görevlilerimizden, kolluk görevlilerimizden bu duruma da dikkat etmelerini istiyorum.

Şunu da belirtmem gerekiyor ki, eğer bir sorun görevlilere bildirilecekse net bilgiler verilmeli, şehir efsanelerine inanılmalı ya da duyumlarla hareket edilmemeli. Okul Aile Birliklerimiz Okul Yöneticilerimiz, Sivil Toplum Yöneticilerimiz, cami Görevlilerimiz bu konu üzerinde hassas duracağız. Şehir efsanelerine inanmayın. Dedikodulara inanılmamalı. Olmayan şeyler dillendirilmemeli. Aileden başlayarak hepimizin vebali var. Çocuklarımız gerçekten çok önemli.

Çok şükür büyük bir sorunumuz yok. Bizler istiyoruz ki her sorunumuz sıfır olsun. Ama toplumda yaşadığımız için sorunları sıfırda tutmak çok zor. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan koruyacağız, çocuklarımızı takip edeceğiz. Bu konuda da Okul Aile Birlikleri sizlere önemli görevler düşüyır. Çocuklarımızı takip edin, göz önünde tutun. Sizlerin yardımıyla da çocuklarımızı geleceğe daha güzel hazırlayacağız. Eğitimde alt yapı çalışmalarında şu anda yaklaşık sınıf başına düşen öğrenci sayısı 27 olarak göze çarpıyor. Bazı okullarda 40’a yakın sınıflarımız var. A okulunda 25, B okulunda 40 öğrenci olan sınıflarımız var. Eğitimde alt yapımız genel olarak iyi durumdayız. Şu anda bölgede çalışmaları devam eden Şehit Cengiz Topel İlkokulu 1 ay sonra eğitime başlayacak. Bizler başarıya odaklanacağız. Herkes kılık kıyafet konusunda dikkatli olacak. Kendisine yakışanı giyecek. Bizler herkesin güzel olmasını istiyoruz.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.