DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

TÜRK’ÜN ATEŞLE İMTİHANI

TÜRK’ÜN ATEŞLE İMTİHANI
13.09.2017
1.083
A+
A-

Tülü ve Arslan Sakarya Meydan Muharebesini yorumladı

TÜRK’ÜN ATEŞLE İMTİHANI

Bundan 96 yıl önce elde edilen büyük zaferlerimizden olan Sakarya Meydan Muharebesi, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına da büyük ışık tutmuştur. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü, Türk tarihinin büyük zaferlerinden birisi olan Sakarya Meydan Muharebesi Zaferi hakkında duygu ve düşüncelerini dile getirerek, bu zaferin çok büyük zafer olduğunu ifade ettiler.

ARSLAN, “SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ ZAFERİ ÇOK BÜYÜKTÜR”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, 13 Eylül Sakarya Meydan Muharebesi Zaferinin 96. yıldönümü hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Arslan, yaptığı açıklamada Sakarya Meydan Muharebesinin nihai zafere uzanan yolu aydınlatan bir meşale olduğunu söyledi.

“Hattı müdafaa yoktur, Sathı müdafaa vardır, O Satıh bütün vatandır’

Başkan Arslan, “Hattı müdafaa yoktur, Sathı müdafaa vardır; o satıh bütün vatandır’ anlayışıyla zafere ulaşan Sakarya Meydan Muharebesi, Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan yolda önemli dönüm noktalarından biridir. Sakarya Zaferi, Kurtuluş Savaşı’nın seyrini değiştirmiş, aziz milletimize özgürlük yolunda güç ve umut katmış, uluslararası alanda Meclisimizin itibarını yükseltmiştir. Sakarya Zaferi, askeri ve siyasi sonuçlarıyla, nihai zafere uzanan yolu aydınlatan bir meşale olmuştur. Sakarya Meydan Muharebesi’nde sergilenen azim ve kararlılık bugün de milletimize rehberlik etmektedir. Vatandaşlarımız vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üzerinde tuttuğunu, gerektiğinde inancı ve istiklali için canı pahasına mücadeleden kaçınmayacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bu vesileyle, özgürlük ve bağımsızlığımıza, aziz vatanımıza sahip çıkmak için hayatlarını feda etmekten çekinmemiş olan tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Sakarya Zaferi’nin 96. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

TÜLÜ, “SAKARYA ÇOK BÜYÜK BİR ZAFERDİR”

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TEMAD) Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü,   Sakarya meydan Muharebesi Zaferinin büyüklüğüne işaret ederek, ‘Kazanılan bu zafer dünya devletlerine Türk’ün gücünü göstermiştir’ dedi.

Bu zafer ile birlikte herkes bizim bu işi başarabileceğimize ve buna karşı koyabileceğimiz anlaşıldı

Başkan Tülü, “Sakarya Meydan Muharebesi, Türk Devleti’nin doğuşunun temel dönemeci ve başlangıç noktası diye tabir ederim. Eğer Sakarya Meydan Muharebesi kazanılmasaydı şu anda belki bir Türk Devleti olmayacaktı. Çünkü o mağlubiyet alınmamış olsaydı Ankara’nın işgal edilmiş olacaktı. Polatlı’ya kadar gelen düşman Sakarya Meydan Muharebesi ile Polatlı dahil Sakarya’dan çıkarıldı. O ana kadar Milli Kuvvetlerin beraberce yaptıkları bir hareket ve milli kuvvetlerin kendilerine olan özgüveninin kazanılmasıydı. Bu zafer ile birlikte herkes bizim bu işi başarabileceğimize ve buna karşı koyabileceğimiz anlaşıldı.

Dileriz ki bundan sonra ki zamanlar da bu tip zaferleri çok daha görkemli kutlarız

Aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün mecliste ki kariyeri açısından çok iyi oldu. “Ben bu işi başaracağım” demesinin bir güvencesi de oldu diyebiliriz. Acaba başarabilir mi düşüncelerini yok etmişti çünkü. Sakarya Meydan Muharebesi bir dönüm noktasıydı. Bu zamana kadar tabi bu işin üzerine gidildi. Bundan önceki zamanlarda yalnızca bugün Sakarya Meydan Muharebesi’nin yıldönümüydü şeklinde bir cümlelik ibarelerle geçiştiriliyordu. Aslında bizlerin yani bu ülkede yaşayan herkesin bu zaferleri, bu muharebeleri yani Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına basamak oluşturan bu olayları çok iyi bilmemiz ve araştırmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bizler nerden geldik, ne olduk, nasıl elde ettik bu ülkeyi ve ne şartlarda kuruldu bunların hepsini bilmemiz gerekiyor. Tarihimizi merak etmeyip araştırmayanlar çok basitçe ifade ettikleri bir takım olaylar aslında gerçeği araştırıldığı zaman ne şartlarda kazanıldığı çok daha iyi anlaşılacaktır. Dileriz ki bundan sonra ki zamanlar da bu tip zaferleri çok daha görkemli kutlarız. Gençlerimize bu zaferleri çok daha iyi anlatırız. Geçmişimizi bilmezsek geleceğimize adım atarken boşlukta gideriz. Bir altyapımız olması lazım, biz nerden geldik nereye gidiyoruz, neydik ne olduk diye bunları gençlerimize iyi öğretebilirsek. Tabi bunu önce Milli Eğitim’in, öğretmenlerimizin katkısı olması gerekir ama bunu toplum olarak ta çok iyi anlatmamız gerekiyor geleceğimize.  Geleceğimize anlatırsak geleceğimizde bizim nerden geldiğimizi, ne olduğumuzu bilirse inanıyorum ki geleceklere, yarınlara daha farklı bakar daha bir bazı konuları analiz ederken bir takım dayanaklara sağlam yerlere basarak daha güzel kararlar verirler diye düşünüyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.