DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

VELİLER KALİTELİ EĞİTİM İSTİYOR

VELİLER KALİTELİ EĞİTİM İSTİYOR

Yeni eğitim öğretim döneminde

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı tüm öğrencilerimiz için başladı. Geçtiğimiz hafta 1. ve 5. sınıf öğrencilerinin okula uyum göstermeleri için bir hafta önce okula başlamalarını ardından dün itibariyle bütün ilk, orta ve lise öğrencileri okula başladı. Bizde Gölcük Haber Gazetesi olarak Gölcük’ün en köklü okullarından olan Piri Reis İlkokulu’nda velilerimize yeni okula döneminde yapılan değişiklikler hakkında ki düşüncelerini aldık.

Yeşil, “El yazısı yerine yeniden düz yazıya geçilmesinden çok memnununuz”

Tunay Yeşil’in annesi Müesser Yeşil, ” Oğlum bu sene 1.sınıfa başladı. Okulumuzdan ve öğretmenimizden çok memnunuz. Sadece sınıfımız 35 kişilik olduğu için biraz kalabalık geldi. Bu ikinci çocuğumun okulda ki ilk günü ve bu yüzden ilk çocuğumda oludu kadar olmasa da heyecanlıyım. Bu sene müfredatta değişiklik yapılmış ve el yazısı yerine yeniden düz yazıya geçilmesinden çok memnununuz. Diğer oğlumda el yazısı konusunda çok zorlanmıştık. İnşallah bu sefer daha kolay atlatırız. Tüm öğrencilerimize yeni Eğitim Öğretim yılında başarılar dilerim” dedi.

Saka, “Öğretmenimiz çok iyi, bir hafta uyum süresi çok iyi geçti”

Ömer Saka’nın annesi Saynur Saka, “Bu sene el yazısının kalkıp yeniden düz yazıya geçilmiş olmasından son derece memnunuz. Diğer oğlumda bu konuda çok zorlanmıştık. İnşallah bu oğlumda o sıkıntıları yaşamayacağız diye düşünüyorum. Öğretmenimiz çok iyi, bir hafta uyum süresi çok iyi geçti. Oğlumun anasınıfından arkadaşı var aynı sınıfta ve hatta onunla beraber oturuyorlar. O yüzden uyum süresini kolay atlattık. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Demir, “Biz veliler olarak Öğretmenlerimizi puanlamak istiyoruz”

Nil Azra’nın babası Serdar Demir, ” Ben doğma büyüme Gölcüklüyüm ve neredeyse bütün sülalem Piri Reis’te okudu diyebilirim. Mezun olduğum okulun yıkılıp yenilenmiş olması beni biraz duygulandırdı. Piri Reis’in eski halinde bir ruh vardı, bir tarih vardı. Şimdi yeni okulda o ruhun ortadan kalkmış olduğunu gördüm. Biz bu okulda okuduğumuz için kızımın da bu okulda okumasını istedik. Bu bizim için de oldukça duygusal oldu. Ama Piri Reis Gölcük’ün bir numaralı okulu iken biraz geriledi diye düşünüyorum. Okul Müdürümüzden çok memnunuz. Öğretmenimiz yeni olduğu için bir şey söyleyemeyeceğim. Bu sene el yazısının kaldırılıp düz yazıya geçilmiş olması çok iyi oldu. Sonuçta bu çocuklar el yazısını hayatta kullanmayacaklar. Bu çocuklar bilgisayar çocukları ve elle değil bilgisayarda yazı yazacaklar. Son olarak biz veliler olarak öğretmenlerimizi puanlamak istiyoruz” dedi.

Özdil, “Bildiğim tek bir şey var çocuklarımız iyi bir yere gelmeleri için çok çalışmaları gerekiyor”

Nurgül Özdil, ” Büyük kızım Atatürk Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi ve oğlum da bu sene 1. sınıfa başladı. Bu sene müfredatın değişip el yazısından düz yazıya geçilmesi çok iyi oldu. Öğrenciler el yazısını öğrenme ve yazma konusunda çok zorlanıyorlardı. El yazısı bizim zamanımızda ortaokulda veriyorlardı. Daha yeni kalem tutan çocuklar el yazısından düz yazıya geçmesi çok çok iyi oldu. 8. sınıf olarak değişen müfredat bir yandan iyi oldu bir yandan ne yapacağımızı bilmiyoruz. TEOG sınavının kaldırılıp diploma notuna göre lise tercihi yapılacak diye duyum aldık. Bu öğrencilerimizin istedikleri okullara girebilmeleri için daha çok çalışmaları ve daha yüksek not almaları gerektiğini gösteriyor. Bildiğim tek birşey var çocuklarımız iyi bir yere gelmeleri için çok çalışmaları gerekiyor” dedi.

Temur, “Torunumla birlikte tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum”

Necla Temur, ” Ben kızım çalıştığı için kendi okulun ilk gününde gelemediği için torunumu yalnız bırakmak istemedim ve babası ile yanında olmak istedik. Normalde torunama babaannesi bakıyor ama rahatsız olduğu için ben gelmek istedim. Torunum ilk günü olduğu için çok heyecanlıyım. Öğretmeni için çok iyi dediler bu bizi çok mutlu etti. Okulun yenilenmesi ile eğitim kalitesi de yükselmiş. Piri Reis Gölcük’ün en kaliteli okullarından biri ve torunumun bu okulda okuyacak olmasından son derece memnunum. Torunumla birlikte tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.