DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

VERGİDE ADALETSİZLİK İSTEMİYORUZ

VERGİDE ADALETSİZLİK İSTEMİYORUZ

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Turhan Yıldız,

VERGİDE ADALETSİZLİK İSTEMİYORUZ

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız, gelir vergisinde yüzdelik dilimin 27’den 30’a çıkartılmasına sert tepki gösterdi.

“Emeğimizin ve ekmeğimizi yüzde 3 daha küçülmesi sosyal adaleti yaralamaktadır”

Biz Türk Harb-İş Sendikası olarak tüm şubelerimizde ve Kocaeli Şubemizde gelir vergisi oranlarının düşürülmesi ile ilgili basın açıklamasında bulunduk. Burada haklı talebimizin değerlendirilmesini düşünürken, gelir vergisinde yüzde 27’nin yüzde 30’a çıkması bizleri üzmüştür. Emeğimizin ve ekmeğimizi yüzde 3 daha küçülmesi sosyal adaleti yaralamaktadır. Biz TBMM’de grubu bulunan tüm siyasi partilere hazırladığımız dilekçeyi göndereceğiz. Bu konuda da tüm tarafları duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu konuda bağlı bulunduğunuz Türk-İş’in de gerekli çalışmaları yapmalarını istiyoruz. Şu anda uygulanan vergi dilimleri 13 bin TL’ye kadar yüzde 15,  13 bin 1’den 30 bine kadar yüzde 20,  30 bin 1 den 110 bin TL’ye kadar yukarısı yüzde 27.

“İşçilere samimilerse oran yüzde 25’e çekilmeli”

Yüzde 27’lik kısım şimdi yüzde 30’a çıkartılıyor. Eğer bu kararı alanlar işçilere yönelik samimilerse bu oranı yüzde 25’e çeksinler.

İlk dilim en az 25 bin TL olsun. Yani bizler vergide adalet istiyoruz. Gelir vergisi isçiye göre düzenlenmeli.

Yazılan dilekçede şunlar yer aldı;

Başkan Yıldız, Türk Harb-iş Sendikası olarak hazırladıkları, TBMM’de grubu olan tüm Siyasi Parti Milletvekillerine gönderecekleri dilekçenin şu şekilde olduğunu ifade etti: “Anayasamızın 2’nci maddesi ile 73’üncü maddesi Sosyal Devleti ve Vergide Adaleti tanımlamasına rağmen Adalet bozucu bir etki yaratarak; Biz çalışanların ücretleri Türkiye ekonomisinin büyümesine eşdeğer bir düzeyde artmamakta, hem doğrudan hem de dolaylı olarak ödediğimiz vergilerle ücretimiz daha cebimize girmeden VERGİ adı altında Devletimiz tarafından geri alınmakta, Ocak ayında aldığımız ücretimiz Aralık ayına kadar azalarak erimektedir.

Biz işçiler olarak, TBMM’de görüşülecek olan, ‘Bazı vergi kanunları ile kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısındaki (Torba Yasa) Gelir Vergisinin % 27’den %30’a çıkarılmaması ve VERGİDE ADALET sağlanması için TBMM’de Grubu bulunan tüm Siyasi Parti Milletvekillerinden; Ülkemizde yaşanan vergi adaletsizliğine artık bir son vermelerini,

İnsanca ve insan onuruna yakışır bir şekilde yaşayabileceğimiz bir Türkiye için, gelir ve vergi dağılımı adaletinin gözetildiği, Ağır vergi yükünü kaldırıp toplum kesimleri arasındaki sosyal barışı, sosyal adaleti sağlamanızı talep ediyoruz.”

İsim: Arif ÖZTOK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.