DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Yeni Eğitim Öğretim dönemi öncesi Başkan Aslan’dan uyarı geldi

Yeni Eğitim Öğretim dönemi öncesi Başkan Aslan’dan uyarı geldi
07.09.2017
893
A+
A-

Yeni Eğitim Öğretim dönemi öncesi Başkan Aslan’dan uyarı geldi

TÜKODER Gölcük Şubesi Başkanı Muhterem Aslan yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde vatandaşları kırtasiye ürünleri konusunda uyardı. Başkan Aslan, yaptığı açıklamada, ‘Vatandaşlar okul öncesinde yapacakları alışverişlerinde alacakları ürünlerde mutlaka TSE ve CE belgelerini aramalı. Ucuz, taklit ürünlere kesinlikle yaklaşmamalı’ dedi.

PEKİ NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Bilinçli alışveriş konusunda ailelerin dikkat etmesi gereken konuları da açıklayan Aslan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Aileler bu konuda ciddi duyarlılık göstermelidir. Kırtasiye malzemesi alırken yaş grubuna uygun, markalı, mümkün olduğunca boyasız ya da en az boya içeren yerli ürünler tercih edilmeli; plastik baskılı, kokulu ürünler alınmamalıdır. İçeriği belli, katkı maddeleri belirlenen standartları aşmayan, kalite sorgulamalarını yürüten merkezlerce onanmış ürünler kullanılmalıdır. Mutlaka TSE damgalı ürünler tercih edilmelidir. Öte yandan eğitmenlerimizin görüşü mutlaka alınmalı, onların yönlendirmeleri doğrultusunda eğitsel faydanın en üst seviyede olduğu ürünler tercih edilmelidir.”

KOKULU MALZEMELER 

Kırtasiye ürünlerinde tüketimi artırmak için çocukları etkileyen birbirinden renkli ve kokulu silgi, kalem gibi kırtasiye ürünlerinin de sağlık açısından zararlı olduğunu uzmanların hatırlattığını kaydeden Aslan, ” Uzmanlara göre bu ürünlerin kokuları, öncelikle solunum yollarına ve akciğerlere zarar vermektedir. Yine uzmanlarca kokulu kırtasiye ürünlerinin çocuklarda koklamaya dayalı bağımlılıkları pekiştirebileceğini söylenmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.