DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

15 Temmuz darbelerin önlenebileceğini öğretti

15 Temmuz darbelerin önlenebileceğini öğretti

Büyükşehir’nin düzenlediği Kartepe Zirvesi’nde akademisyenler, “Türkiye’de Vesayetçi Kurumlar ve Darbe ile Mücadele” konusunu irdeledi

Dünyadaki darbeler ve 15 Temmuz Darbe Girişimini bütün boyutlarıyla masaya yatırıldığı 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu-Kartepe Zirvesi, 26 ülkeden 187 entelektüelin katılımıyla sürüyor. KKTC Amerikan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ulvi Keser, Yalova Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Cengiz Sunay, Marmara Üniversitesi Araştırma Görevlisi Aydın Akpınar, “Türkiye’de Vesayetçi Kurumlar ve Darbe ile Mücadele” konulu konferansta darbeler hakkında ilginç detaylar aktardı.

DARBELER KIBRIS MÜCADELESİNE ZARAR VERDİ

KKTC Amerikan Üniversitesi Prof. Dr. Ulvi Keser, “1960 darbesi sonucunda, darbe yönetimi Kıbrıs Mücadelesine zarar vermiştir. Anavatan Türkiye’den Kıbrıs Türklerine gelen silah sevkiyatı ve istihbarat elemanı gelişi durmuştur. 15 Temmuz 2 plan üzerine kurulmuştur. FETÖ mensupları ilk olarak Genel Kurmay Karargâhı’nın ele geçirmektir. İkinci olarak ise Özel Kuvvetler Komutanlığı’dır. Genel Kurmay Karargâhı büyük bir çoğunlukta ele geçirilmiştir. Özel Kuvvetler Komutanlığı ele geçirilmesi ise Ömer Halis Demir’in hain Semih Terzi’yi vurması nedeniyle başarısız olmuştur” dedi.

DARBELERDE ÜNİVERSİTELER ETKİN

Yalova Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Cengiz Sunay, “Darbeler demokratik yollardan iktidara gelme konusunda umudunu kesmiş çevreler tarafından gerçekleştirilen olaylardır. Darbeler üniversitelerde çok etkin bir şekilde yer edindi. 27 Mayıs’tan 15 Temmuz’a kadar darbecileri arkasına almış ve diktatörlük sergilemeye çalışan maalesef akademisyenler bulundu. 27 Mayıs ve 12 Eylül darbelerinde gençlik ve üniversite hareketleri kullanılmıştır. 28 Şubatta üniversiteler iktidara karşı militarist anlayışla hareket etmiştir” dedi.

LİYAKATSİZ ŞAHISLAR

Marmara Üniversitesi Arş. Gör. Aydın Akpınar, “FETÖ liderinin 1999 yılında devletin her kademesinde örgüt elemanlarının bulunmasını emri üzere, FETÖ mensupları devletin birçok kurumuna sızmıştır. Özellikle bu sızmalarda liyakati olmadığı halde birçok şahıs, hak etmediği makamlara gelmiştir” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.