DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

2017 yılında 961 kişi evlenirken 243 kişi boşandı EVLENEN ÜÇ ÇİFTTEN BİRİ BOŞANIYOR

2017 yılında 961 kişi evlenirken 243 kişi boşandı  EVLENEN ÜÇ ÇİFTTEN BİRİ BOŞANIYOR
25.10.2017
810
A+
A-

2017 yılında 961 kişi evlenirken 243 kişi boşandı

EVLENEN ÜÇ ÇİFTTEN BİRİ BOŞANIYOR

Mutlaka her gencin hayalidir, mutlu bir yuva kurarak ömür boyu mutlu olmak. İlçemizde de 2017 yılının ilk 10 ayında 961 kişi evliler kervanına katılırken madalyonun acı tarafı olan 243 kişide boşandı.

Çiftler anlamlı günleri seçiyor

2017 yılında kıyılan nikâhların en yoğun olduğu tarih çiftler için özel bir gün anlam ifade ettiğinden 11 çiftimiz 14 Şubat’ta ve anlamlı bir tarih olması nedeniyle 07.07.2017 tarihinde 17 çiftimiz nikah kıyarak dünya evine girdiler. Bunların haricinde en yoğun olarak yaz aylarında evlenme oranı diğer aylara oranla daha yüksekti.

Boşanma oranı her geçen yıl artıyor

İlçe Nüfus Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre 2017 yılının ilk 10 ayında Gölcük’te 961 kişi evlenmeleri gerekçesi ile kimlik değiştirme başvurusunda bulundular. Aynı şekilde Gölcük’te 243 kişide boşanmaları neticesinde yine kimliklerini değiştirmek için İlçe Nüfus Müdürlüğüne başvuruda bulundular. İlçe Nüfus Müdürü Ersin Aydın yaptığı açıklamada, ” İlçe Nüfus Müdürlüğü olarak yeni kimlik kartlarının başvuruları nedeniyle oldukça yoğun mesai yaptık. 02 Ocak tarihinde başlanan yeni kimlik kartı başvuruları neticesinde 25 bin vatandaşımızdan yeni kimlik kartı başvurusu aldık. Bu başvuruların 2 bin 9 tanesi yeni doğmuş bebek için alınan başvurulardı. Tabi bu durumun birde acı tarafı var, 2017 yılında 521 vatandaşımız vefat ettiği için akrabaları tarafından ölüm ilanları verildi. İlçemizde 2017 yılında bugüne kadar 961 vatandaşımız evlenmeleri neticesinde yeni kimlik kartlarını alırken 243 vatandaşımızda boşanmaları nedeniyle yeni kimlik kartı başvurusunda bulundular. Bu da demek oluyor ki ilçemizde her evlen üç kişiden bir boşanıyor. Bu rakamın her geçen yıl artması evlilik müessesine olan güvenin sarsılmasına neden oluyor” dedi.

 

 

SONY DSC

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.