DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“ATATÜRKSÜZ MÜFREDAT İSTEMİYORUZ!”

“ATATÜRKSÜZ MÜFREDAT İSTEMİYORUZ!”
22.10.2017
1.211
A+
A-

ADD’de önemli söyleşi

“ATATÜRKSÜZ MÜFREDAT İSTEMİYORUZ!”

ADD Gölcük Şube Lokalinde geçtiğimiz Cuma günü düzenlenen söyleşide yeni hazırlanan müfredat eleştirildi ve dernek üyeleri “Atatürksüz müfredat istemiyoruz!” vurgusu yapıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük Şubesi’nin Değirmendere Yüzbaşılar Sahilindeki lokalinde söyleşi düzenlendi. Etkinliğe ADD Gölcük Şube Başkanı İsmet Bucak, dernek üyeleri, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen ve Yönetimi, bir önceki dönem Vatan Partisi Gölcük İlçe Başkanı Gürsel Albayrak ile diğer davetliler katıldılar. Etkinlikte sunumu ADD Gölcük Şube Başkan Yardımcısı ve Kadın Komisyonu Başkanı, eğitim uzmanı, emekli öğretmen Hilal Ardıçer yaptı.

YENİ MÜFREDAT

Ardıçer konuşmasında “Milli Eğitim Bakanı yaptığı açıklamada ‘Bugüne kadar hiçbir müfredat bu kadar çok demokratik katılımla oluşturulmadı’ dedi ve her kesimden görüş alındığını söyledi. Oysa Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden yapıldığını ve özellikle Ensar Vakfı ve TÜRGEV ile bazı dernekler üzerinden yapıldığını ve her kesimden görüş alınmadığını biliyoruz. O kadar çocuk tacizi olaylarının yaşanmasından sonra Ensar Vakfı’nın üzerine neden gidilmedi?” dedi.

KÜTÜPHANE VE LABORATUVAR YOK

Hilal Ardıçer “Şu anda okullarda okuma salonları, etkinlik salonları, kütüphane ve laboratuar yok, bunları açma zorunluluğu yok ama mescit açma zorunluluğu var. Bence en kötüsü 3-6 yaş grubundaki çocukların gönderildiği sübyan okulları. Oralarda neler öğretiliyor? Bir eğitim uzmanı olarak söylüyorum ki bu yaş grubundaki beyinlere soyut değerler yüklenemez. Hem anlayamaz, hem korkar, hem kafası, hem ruh dünyası bozulur. Psikolojisi bozulur. Hatırlayın korkularımızın çoğu çocukluğumuzun kalıntılarıdır. Bu çocukları ileride neler bekler?” şeklinde konuştu.

ATAMIZA YER VERİLMEMİŞ

Ardıçer “Atamıza 86 sayfalık müfredatta yer verilmemiş. Yeni taslağa göre Atatürk’le ilgili bölümler çıkarılmış. Milli Eğitim Bakanı müfredatı açıklarken ‘Atatürkçülük, Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti güçlendirmekten geçer. Eğer siz Türkiye’yi borç alan bir ülke haline getirmişseniz Atatürkçülükten bahsedemezsiniz. Ülkeyi muhtaç hale getirirseniz o zaman sözde Atatürkçüsünüz. Biz sözde değil, özde Türkiye Cumhuriyeti’ni güçlendirmeye çalışıyoruz’ demişti. Sanırım bu yüzden var olan, ‘Atatürk’ün din ve vicdan hürriyetine verdiği önem’ bölümü, ‘Atatürk ve değerler’ bölümü, ‘Din ve vicdan hürriyetinin cumhuriyet yönetimiyle güvence altına alınması’ bölümleri yeni müfredattan çıkarılmış” dedi.

LAİKLİK DARALTILDI

Hilal Ardıçer “Eski müfredatta 7. sınıftan itibaren ‘Laiklik, din ve vicdan özgürlüğünün garantisidir’ ünitesiyle başlayarak laikliğin esaslarını anlatan ünite yeni müfredatta ‘Haklar ve özgürlükler’ ünitesi altında ‘Din ve vicdan özgürlüğü’ konusundan ayrılarak laikliğe yer verilmiştir” şeklinde konuştu. “Bilimsel eğitim ortadan kaldırılıyor” Ardıçer daha sonra tarih dersinden örnekler vererek “Kurtuluş Savaşımız ile ilgili bölümler kısaltılmış, azıcık değinilmiş, onun yerine 15 Temmuz Darbe Girişimi gibi, Fetö gibi, IŞİD gibi, PKK gibi konular konulmuş. Alevilik bir inanç değil yorum olarak değerlendirilmiş ama Cem evleri ibadethane olarak geçmiş” şeklinde konuştu.

Hilal Ardıçer “Atatürksüz müfredat istemiyoruz. Çağdaş ve laik eğitim sistemi istiyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.