DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP ASLA MEHTERANA KARŞI DEĞİLDİR

CHP ASLA MEHTERANA KARŞI DEĞİLDİR

Başkan İşeri’den o suçlamalara cevap

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı İsmet İşeri, dün parti binasında basın açıklaması yaptı. Başkan İşeri partilerinin mehterana asla karşı olmadığını vurguladı ve partilerine haksız şekilde yüklenenlere tepki gösterdi.

Basın açıklamasına CHP İlçe Belediye Meclis Üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen ve Kadın Kolları üyeleri de katılım sağladı.

Yürüyüşle ilgili bir sürü spekülasyonlar yapıldı

Başkan İşeri, “Malum ilk defa birlik ve beraberliğimizi ortaya koyacak yürüyüşümüzü yaparken ne yazık ki istemediğimiz sonuçlar ortaya çıktı. O akşam ki yürüyüşle ilgili bir sürü spekülasyonlar yapıldı. İsmet İşeri’nin haberi oldu diye.

Partimiz hakkında olumsuz ve karalama kampanyaları yapıldı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında 28 Ekim 2017 Cumartesi akşamı gerçekleştirilen Cumhuriyet ve Milli Birlik (Fener Alayı) yürüyüşü sırasında ve sonrasında şahsım ve partimiz aleyhine yaratılmaya çalışılan olumsuz kampanya hakkında basın açıklaması yapma zarureti hasıl olmuştur.

Mehteran her zaman şanlı tarihimizde var olacaktır

Öncelikli olarak mehterana karşı bir tavır içinde olmadığımızı belirtmek isterim. Mehteran şanlı tarihimizin Osmanlı Ordusunun askeri bandosu olarak tarihimizdeki yeri her zaman var olacaktır. Bunu asla inkar etmek mümkün değildir. Ülkemizin çağdaş dünyada yerini alma çabasının en önemli adımı olan 29 Ekim’i kasten sabote etmeye çalışmaları anlamsızdır. Bir partinin değil hepimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz. Biz parti bayraklarıyla değil kurtuluş savaşındaki halkımızı temsil eden afişler ve laik Cumhuriyetin kalacağı sloganı ile katılım sağlayacağımızı belirtmiştim.

Bizim bilgimiz asla olmadı

Bizim itirazımız Kaymakamlıktan bize verilen programda bu yürüyüşün mehteran eşliğinde yapılacağına dair bir bilginin olmadığıdır . Sayın Kaymakamımızın makamında yapılan toplantıda da böyle bir konu geçmedi. Bazı basın organlarında haberimin olduğu söylentileri ve yürüyüşü terk ettiğimiz haber ve yorumları tamamen asılsızdır.

Cumhuriyeti bizi geriye değil ileriye ve aydınlığa götüren, ona uygun ritüellerle kutlamalıyız

Gerek 6 yıllık ilçe başkanlığım döneminde gerekse benden önceki ilçe başkanlarım döneminde Gölcük’te 29 Ekim Cumhuriyet yürüyüşleri partimizin önderliğinde kesintisiz olarak gerçekleştirilmiş olup bugün bize bu konu üzerinden yargısız infaz yapanları yanımızda değildirler. Milli Birlik beraberliğimiz için birlikte yürümekten Cumhuriyetimizi birlikte kutlamaktan büyük bir sevinç duyduk ama bu birlikteliği bozan biz olmadık. Cumhuriyeti bizi geriye değil ileriye ve aydınlığa götüren, ona uygun ritüellerle kutlamalıyız. Aynı zamanda Cumhuriyet yenilikçi, çağdaş, modern, demokratik bir Türkiye’nin başlangıcı olup böylesine bir günde Cumhuriyetimizle özdeşleşen marşlar eşliğinde askeri bandoyla yürümek yerine son zamanlarda siyasi bir argüman olarak kullanılmaya çalışılan mehteranı getirmek milli birlik ve beraberliğimizi provoke etmektir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.