DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP Belediye Meclis Üyesi Ali Aktepe GAZETEMİZE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

CHP Belediye Meclis Üyesi Ali Aktepe  GAZETEMİZE AÇIKLAMALARDA BULUNDU
25.10.2017
1.158
A+
A-

CHP Belediye Meclis Üyesi Ali Aktepe

GAZETEMİZE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

CHP’nin başarılı Meclis Üyelerinden olan Ali Aktepe ile geçtiğimiz gün ofisinde bir araya geldik, Gölcük’ün acilen çözülmesi gereken konularını sorduk, Aktepe sorularımızla samimiyetle cevap verirken Belediyeler kanunu sonrasında 6 belde’nin birleşmesi ile Gölcük Belediyesinin yükünün arttığını eksik kalan konularda da Belediye’yi uyarmanın kendilerinin görevi olduğunu yaşanabilir bir Gölcük için kendileri de bu uyarıları samimiyetle yaptığını ifade etti. Aktepe konuşmasında şunları dile getirdi.

“BELEDİYE YENİ PROJELER ÜRETMELİ”

Gölcük Belediyesi geçmişte başarılı işlere imza atmış fakat kimsenin anlam veremediği konuları da ortaya çıkarmış. Artık belediyenin yapılmış projeleri anlatması yerine ( Ilıca, Kervansaray)gibi yeni projelerle halkın karşısına çıkması lazım. Gölcük’te ticareti ve sosyal canlılığı hakim kılacak projeleri ivedilikle hayata geçirmesi lazım ki her geçen gün artan nüfusa sahip olan Gölcük herkesin imreneceği bir yer olsun.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SIKINTILAR VAR”

Gölcük Belediyesi geçtiğimiz yıldan bu yana Kentsel Dönüşüm Projesini vatandaşlara anlatmaya başladı. Bu bana göre Kentsel Dönüşüm değil paralı kentsel dönüşümdür. Kentsel Dönüşüm yerinde olan dönüşüme denir, Denizevler konusu hariç ki o alana yeni yapılar yapılamayacağı için Sivritepeye insanların kaydırılması haricin de Sanayi Sitesinin yapılması da paralı dönüşümdür bana göre Kentsel Dönüşüm sadece belirlenen etaplardan oluşmamalıydı. Gölcük girişinden itibaren deprem öncesinde yapılan yapıların yıkılarak yenilenmesi ve Gölcük’ün atıl görüntüden kurtarılması gerekiyordu.

“GAZİ ORTAOKULU ARSASI SORUNU SÜRÜYOR”

Komisyon olarak Gazi Ortaokulunun Kentsel Dönüşüm başlayana kadar trafik sorununa katkı sunması için otopark olarak düzenlenmesini teklif ettik buda kabul görmedi. Burası özellikle iş çıkış saatlerinde keşmekeş bir hal alıyor bura da ki esnafa sorduğunuz da sizde aynı cevabı alacaksınız her gün bir kavga görmek mümkün ayrıca kış aylarında araçlar adeta balçık olan yere sağlanıyor. Burası çarşının merkezi ve bu görüntü Gölcük’e yakışmıyor, hiç olmazsa zemine beton ya da asfalt dökülebilirdi. Ayrıca buranın akıbetinin ne olacağı da hala belli değil.

“BİZ BELEDİYEYİ KAZANDIĞIMIZ DA BU KENT TE SOKAK HAYVANI SORUNU KALMAYACAK”

Gölcük’te halk eğer bizlere teveccüh gösterirse belediye başkanlığı seçimini kazandığımız gün Gölcük’te en önemli problemlerden biri olan sokak hayvanları sorununu kökten çözüme kavuşturacağız bu konuyla alakalı gerekli çalışmalarımızı da tamamladık.

“ÇÖP KONTEYNIRLARI ACİLEN KOYULMALI”

Bu kentin en büyük sorunlarından bir tanesi de çöp sorunu. Gölcük’te nüfusun büyük çoğunluğu fabrikalarda yani vardiya sistemiyle çalışmakta. Bu yüzden de vatandaşlar çöp saati uygulamasına yetişemiyor, vardiyalı sistemde çalışan bir kişi böyle olduğunda evinden 1 hafta boyunca çöpünü atamaz insanlar da evlerinde çöp biriktiremez. Bu konu çok basit bir şekilde çözülebilir. Özellikle Merkeze yakın ve büyük mahallelere çöp konteynırlarını yeniden koyduğumuz zaman, evinde işine gitmek için çıkan vatandaş çöplerini rahatlıkla atar araçlar da konteynırda toplanan çöpleri alır. Köpeklerin çöplerin dağıtımını önlemek içinde çöp konteynırının etrafını estetik tel ile çevirdiğinizde bu sorunu da ortadan kaldırmış olursunuz. Bu arada mahallelerde yerin altına gömülen çöp konteynırı uygulaması son derece doğru ve mantıklı umarım bu uygulama ilçe genelinde bir çok noktada da hayata geçirilir.

“SAHİLLERDE Kİ ÇOCUK PARKI VE IŞIKLANDIRMALARININ BAKIMLARI YAPILMALI”

Değirmendere ve Kavaklı sahilinde bu sıkıntı sık sık yaşanıyor. Çocuk oyun parklarının etrafında ki ışıklandırmalar ya yanmıyor ya da yetersiz kalıyor. Akşam olduğu zaman vatandaşlar çocuklarını bu alana gönderemiyor. Buralar da ki aydınlatmaların biran önce yenilenmesi ve bakımlarının yapılması gerekiyor. Ayrıca Değirmendere başta olmak üzere ilçenin belli noktalarında yolların bozuk olan kısımları kış ayına girilmeden acilen onarılması ve gerekli bakımlarının yapılması gerekiyor. Gölcük Caddelerinde uygulanan prestij sokakların Değirmendere’de de hızlı bir şekilde ve sayısı arttırılarak uygulamaya geçilmesi bölgeye hem estetik görüntü verecek hem de canlılık katacaktır.

“KIŞA GİRERKEN YOLLARDA Kİ MAZGALLARIN BAKIMLARI ŞART”

Kış ayına az bir zaman kaldı bu süre öncesinde özellikle ani sağanak yağışta sıkıntı yaşanılan bölgelerde (Kavaklı sahili, Denizevler) gibi alanlarda ve ilçenin diğer bölgelerinde mazgalların temizlenmesi ve gerekiyor, bu durum tamamlandığında ani sağanaklardan ve kar sularından fazla etkilenmeyeceğimizi düşünüyorum. Gölcük hepimizin Gölcük’ü bizlerinde görevi vatandaşlar tarafından bizlere iletilen bu sıkıntıları Meclis gündemine taşıyarak çözüme kavuşturulmasını sağlamak” diyerek sözlerini bitirdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.