DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Darbelerde sivil toplum çok önemli

Darbelerde sivil toplum çok önemli

Büyükşehir’nin düzenlediği Kartepe Zirvesi’nde akademisyenler “Darbeler: Türkiye Deneyimi” konusunu irdeledi

Dünyadaki darbeler ve 15 Temmuz Darbe Girişimini bütün boyutlarıyla masaya yatırılacağı 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu-Kartepe Zirvesi, 26 ülkeden 187 entelektüelin katılımıyla sürüyor. Sakarya Üniversitesi’nden Doç. Dr. Yusuf Genç, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Onur Okyar, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Serpil Seda Şimşek “Darbeler: Türkiye Deneyimi” konulu konferansta darbeler hakkında ilginç detaylar aktardı.

DARBELERE KARŞI SİVİL TOPLUM

Sakarya Üniversitesi’nden Doç. Dr. Yusuf Genç, 15 Temmuz Sempozyumunda 3 gün boyunca çok kaliteli çalışmalar yapıldığını belirtti. Genç, “Gerçekten 15 Temmuz Sempozyumunda 3 gün boyunca çok kaliteli çalışmalar yapıldı. Darbe girişimlerinin püskürtülmesinde ve direnişin en temel ayağını halk oluşturuyor. Darbelerde sivil toplum çok önemlidir. Sivil toplum sayısal olarak çoğunluğu ve diğer unsurlarıyla bir baskı aracı olmuştur. Unutmamak gerekir ki; 15 Temmuz sivil toplumun baskıyla ve direnişiyle bertaraf edilmiştir” dedi.

15 TEMMUZ VE İRAN’DAKİ NOJEH DARBESİ

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Onur Okyar, 15 Temmuz Darbe Girişimiyle 1980 yılında İran’da yapılan Nojeh Darbesi’nin ortak yönlerinin olduğunu belirtti. Okyar, “Nojeh darbesinden de 28 tank ve savaş uçaklarıyla İran Parlementosu gibi kamu kurum binaları bombalanıyor. 15 Temmuz ve 1980 Nojeh darbesinin birçok ortak yani bulunuyor. Uçaklardan süpersonik patlamalar yapılması, meclisin bombalanması ve diğer birçok olay, her iki darbede de mevcuttur” dedi.

27 MAYIS VE 15 TEMMUZ

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Serpil Seda Şimşek, “27 Mayıs darbesi ülkemizde yapılan tüm darbelerin aslında ilham kaynağıdır. 27 Mayıs darbesinde medya darbeyi hazırlayan bir unsurdur. 15 Temmuz’da ise medya darbeye karşı bir duruş sergilemiştir” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.