DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Ebru Sanatı Büyüledi

Ebru Sanatı Büyüledi

Ebru Sanatçısı Sevil Canbek Karagöz İstanbul Balat’ta Gusto Antik Cafe’de Ebru Workshop düzenledi. Kursiyerler Ebru sanatçısı Karagöz’ün hazırladığı atölye çalışması ile geleneksel Ebru Sanatı ile tanışarak Sevil Hocanın teknesinden ilk kez kendi ebru desenlerini oluşturma fırsatı buldular.

Gün sonunda ortaya çıkan eserler görülmeye değerdi

Ebru Sanatının insanlar üzerinde ki etkilerini anlatan sanatçı Sevil Canbek Karagöz Ebru Sanatının ruha hitab ettiğini, ebru yapımını rahatlatıcı etkisine değindi. Ebru insanlarla iletişim kurmaya imkân sağlıyor. Ebru sanatçısı Sevil Canbek Karagöz öncülüğünde yapılan bu atolye çalışmasında kursiyerler yoğun ilgi gösterdi. İlk kez Ebru Sanatı ile yakından ilgilenen kursiyerler sanatçı Sevil Canbek Karagöz’den işin inceliklerini öğrendi. Uygulama esnasında kullanılan malzeme hakkında bilgi alan kursiyerler yeni tanıştıkları ebru sanatına merak sararak, detaylı bir şekilde öğrenmeyi istediler. Tekne başına geçerek hayallerinde ki Ebru’ya şekil veren kursiyerler gün sonunda ortaya çıkan eserler görülmeye değerdi.

Renklerin su üstünde ki dansı büyüledi

Ebru yaşamın kaynağını temsil eden suyun renklerin dansını temsil eden boyaların ve sanatçının hisleri ile bir araya gelmesi ile oluştuğundan her bir eser emsalsizdir. Her küçük boya damlası sanatçıya pek çok seçenek sunarak bir şahaser ortaya çıkmasına imkân vermektedir. Ebru Sanatı görsel olarak harikalar yaratabileceğiniz her insanda farklı duygular uyandıran çok önemli bir sanattır. Ebru Sanatçısı Sevil Canbek Karagöz’ün Ebru workshop atölye çalışması her hafta sonu pazar günü Balat’ta Gusto Antik Cafe’de 10 kişilik gruplar eşliğinde saat 14:00 ile 17:00 saatleri arasında devam edecek.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.