DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gebze Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı

Gebze Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze’de projelendirilen Gençlik Merkezi’nin temeli törenle atıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Gebze’de yapımına başladığı kültür Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Gençlerin faydalanabilmesi için tam donanımlı olarak yapılacak olan Gençlik Merkezi, 11 bin 200 metrekare alanda inşa ediliyor. Gençlik Merkezi gerekli her türlü imkâna sahip olacak. Merkez, bodrum alt zemin, üst zemin, bir, iki ve üç olmak üzere 6 kat şeklinde yapılacak.

KOCAELİ SANAYİNİN BAŞKENTİ

Gençlik Merkezi’nin temeli düzenlen törenle atıldı. Törene Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Genel Sekreter İlhan bayram, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Ali Yeşildal ve Mustafa Altay, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy Kocaeli’nin Türkiye sanayisinin başkenti olduğunu belirterek, her yıl göç aldığını dile getirdi. Vali Aksoy “Gebze ilçemiz de bu sanayi kentlerinin merkezinde yer alan ve önemli sanayi kuruluşlarını içinde barındıran bir kent” dedi.

SOSYAL AKTİVİTE

Vali Aksoy şunları kaydetti: “Nüfus itibari ile baktığımızda sadece kocaeli’nin değil, Türkiye’nin de en büyük ilçelerinden birisi. Gelişen ve büyüyen Türkiye’nin gelişen ve büyüyen ilçelerinden biri Gebze’nin de daha iyi bir nitelikli hale taşınması konusunda birçok hizmet yürütülüyor. Özellikle genç nüfusumuz fazla, bu genç nüfusumuzun milli ve manevi değerlerine başlı sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmesi hepimizin ortak görev ve sorumluluğu. Bu anlamda Büyükşehir Belediyemiz bir Gençlik Merkezi’ni uraya yapmaya karar verdi ve bugün de temelini atıyoruz. Gençlik Merkezleri’ne ihtiyaç ve talep fazla. Yerel yönetimlerimiz de bu anlamda bu çalışmalara katkı sunuyor. Bu Gençlik Merkezi’nin en önemli özelliği ihtiyaç duyulan mahallenin içinde yapılıyor olması. Gençlik Merkezimiz buradaki her türlü sosyal aktiviteyi onlara sağlayacak.”

 GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da konuşmasında “Gençlerimizin güzel yetişmesine katkı sağlayacak olan gençlik merkezimizin temelini atıyoruz. Eylül ayında hep birlikte inşallah açılışını yapacağız. Niyetimiz, çalışmamız bu yönde. Dertliyiz derdimiz ne. Gençlerimize tam anlamıyla sahip çıkamıyoruz. Her şeyi devletten beklemek yanlış. Yerel yönetimler, gerek Büyükşehir Belediyesi gerek ilçe belediyelerimizle birlikte gençlerimizi istikbale geleceğe daha güzel hazırlamanın gayreti içindeyiz” dedi.

AĞUSTOS SONUNDA BİTECEK

Başkan Karaosmanoğlu “Gençleri sokaklara bırakamayız. Gençlerin hayatında boşluk varsa boş zamanlarda elinden kim tutarsa o götürür. İnsan hayatı boşluk kabul etmez. Eskilerin güzel bir sözü var. ‘Boşluktan maraz doğar’ diye. Gencin hayatındaki boşlukları güzel şeylerle doldurursak kötülüğe yer kalmaz. Ama doldurmazsak, nemelazımcı olursak o zaman geleceğimiz kararır. Bu geçler sokakta kalır. Kötü alışkanlılar edinebilirler. Onun için gençlerimizi kültürle, okumayla, sporla, sanatla, el becerileriyle bir şekilde meşgul etmemiz lazım. Ne kadar onlara sahip çıkarsak o kadar geleceğe onları iyi hazırlamış oluruz” şeklinde konuştu. Başkan Karaosmanoğlu merkezin Ağustos sonunda bitirilmesi için yüklenici firmadan söz aldı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de Gençlik Merkezi’nin hayırlı olmasın diledi.

SOSYAL BİR MEKAN OLACAK

Gençlik Merkezi’nin yaklaşık 5 bin metrekare peyzaj alanı olacak ve bu alanda 2 adet basketbol ve voleybol sahası ile 44 araçlık açık otoparkı bulunacak. Merkez Gebze’de gençlerin sosyal aktivite gerçekleştirebilecekleri, spor yapabilecekleri ve ders çalışabilecekleri bir mekan olacak.

6 KATLI BİNA

Yapının bodrum katı sığınak, ısı merkezi, salon ve depodan oluşacak. Alt zemin katta fen laboratuarı, 5 adet derslik, öğretmenler ve idareci odası spor izleme bölümü, fitness, güreş, judo ve soyunma odaları yer alacak. Üst zemin katta internet sınıfı, santranç odası, 5 adet derslik, kulüp odası, kütüphane, spor izleme bölümü, judo, tekvando, bay bayan soyunma odası, duş ve wcler bulunacak.

HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Birinci kat divanhane, teras, kafeterya, bebek bakım odası, 380 kişilik tiyatro salonu, kulis, dekor deposu ve atölye sınıfından oluşacak. Yapın ikinci katında ise santranç odası, 5 adet derslik, kütüphane, öğretmen ve idareci odası bulunacak. Son katta ise internet sınıfı, sanat atölyesi, 5 adet derslik, müzik stüdyosu ve kayıt odası yer alacak.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.