DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GÖLCÜK ADSM ENGELLİ BİREYLERE SAHİP ÇIKTI

GÖLCÜK ADSM ENGELLİ BİREYLERE SAHİP ÇIKTI
26.10.2017
1.577
A+
A-

İlçemizde engelli bireylerin tüm ağız ve diş bakımı ücretsiz yapılacak

GÖLCÜK ADSM ENGELLİ BİREYLERE SAHİP ÇIKTI

Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile + 1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneğinin ortak çalışması ile tüm engelli bireylere müjde. Artık tüm engelli bireylerin ağız ve diş sağlığı tedavileri yapılan protokol dâhilinde Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde yer alan tam teşekküllü ameliyathanelerde genel anestezi altında yapılabilecek.

Gölcük Kaymakamı Altıntaş,  talimat vermişti

Geçtiğimiz günlerde + 1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği’nin kaymakamlık ziyaretinde gündeme gelen engelli bireylerin diş tedavileri konusunda Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş’ın, Dernek Başkanı Belgin Abanoz’dan konu ile ilgili bir çalışma yapılması konusunda talimat vermişti. Belgin Abanoz hiç vakit kaybetmeden Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi ve kurum müdürleri ve dernek kurucu üyelerinden Zeynep Yelkenci ile yapılan toplantıda konu ile ilgili çalışmalara hemen başlanıldı. Bu konuda zaten Körfez Devlet Hastanesi’nden deneyimli olan Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi neler yapılabileceği konusunda dernek yöneticilerini bilgilendirdi. Yapılan protokol ile ilçemizde engelli bireylerin ağız ve diş tedavileri ücretsiz olarak yapılmaya başlandı.

Abanoz, ” Sadece Down Sendromlu değil tüm engelli bireylerimizi kapsıyor”

Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile yapılan protokol ile ilgili + 1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Abanoz, ” Derneğimiz olarak sadece Down Sendromlu değil bütün bireylerimiz için çok önemli olan bir protokol imzaladık. Gölcük Kaymakamımız Sayın Mustafa Altıntaş’a yapmış olduğumuz ziyarette bize bu konuda bir çalışma yapmamız konusunda bir talimat vermişti. Bizde hiç vakit kaybetmeden çalışmalarımıza başladık. Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi başhekimi ve kurum müdürleri ile yaptığımız görüşme neticesinde çok güzel cevap aldık. Başhekim bizimle çok yakından ilgilendi. Zaten ellerinde bu konu ile ilgili malzemeler varmış ama talep olmadığı için uygulamıyorlarmış. Bizim bu talebimizi çok güzel karşıladılar. Artık ilçemizde sadece Down Sendromlu değil bütün engelli bireylerimiz ücretsiz olarak ağız ve diş tedavilerini olabilecekler” dedi.

Anestezi alarak tedavi olmaları gerekiyor

Abanoz söylerinin devamında, “Engelli bireylerimiz için ağız ve diş sağlığı gerçekten çok önemli bir konu ve normal bir vatandaşa gibi tedavi olamıyorlar. Anestezi alarak tedavi olmaları gerekiyor ve bu tedavi özel diş hastanelerinde yüksek ücret karşılığında yapıldığı için aileler bu tedaviyi yaptıramıyor ve ağrı kesiciler ile çocuklarının ağrılarını dindirmeye çalışıyorlardı. Şimdi yapmış olduğumuz protokol ile tedavi olması gereken engelli bireylerimiz öncelikle Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde kontrolden geçecekler. Eğer tedavi edilmesi gereken diş var ise  Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nin tam teşekküllü ameliyathanelerinde tüm ağız ve diş tedavilerini olmuş olacaklar. Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi anestezi ile tedavi olacak olan bireylerimizi önce anestezi onayı alınacak ve diş hekimlerimiz hazırda olan malzemeleri ile operasyonu gerçekleştirecekler.  Biz derneğimiz olarak toplumsal problemlere değer veriyoruz ve yapmış olduğumuz çalışmalar sadece Down Sendromlu bireyler için değil tüm engelli bireylerimiz için geçerli oluyor. Bu protol bizim için gerçekten çok önemli çünkü engelli bireylerimiz diş temizliklerini düzgün yapamadıkları için çürük problemine çok sık rastlayabiliyoruz. Şimdi bütün engelli bireylerimiz tedavi olabilecek. Derneğimiz olarak sadece Down Sendromlu bireyler için değil tüm engelli bireylerimiz için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

SONY DSC


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.