DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Günter Verheugen, Kartepe Zirvesi’nde

Günter Verheugen, Kartepe Zirvesi’nde

Kocaeli Büyükşehir’in Kartepe Zirvesi’ne Türkiye ve dünya çapında birçok ismin yanı sıra Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Eski Komiseri Günter Verhaugen de katılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde organize edilen Kartepe Zirvesi’nde dünyanın en önemli bilim, siyaset ve medya isimleri bir araya geliyor. Zirve’nin bu yılki konusu; Uluslararası 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu. Darbelere karşı dünyada bugüne kadar yapılmış en kapsamlı entelektüel buluşma olan Zirve, 26-28 Ekim tarihlerinde Kartepe’de gerçekleştirilecek.

15 TEMMUZ: DARBE, DEMOKRASİ VE ULUSLARARASI SİSTEM

Türkiye’de ve dünyada meydana gelen darbeleri; demokrasi, toplum, siyaset, sosyoloji, kültür, ekonomi, askeri anlamda entelektüel ve bilimsel bir zeminde değerlendirecek olan sempozyum, siyasi aktörleri de ağırlayacak. Zirve, 26 Ekim Perşembe günü başlayacak. Açılış konuşmalarını Kocaeli Büyük Şehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Başbakan Yardımcı Fikri Işık yapacak. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Büyükelçi Doç. Dr. İbrahim Kalın, ‘15 Temmuz: Darbe, Demokrasi ve Uluslararası Sistem’ konulu bir konferans verecek.

DÜNYADAN BİRÇOK OTORİTE KARTEPE ZİRVESİ’NDE

Darbe konusunun tüm yönleriyle ele alınacağı Zirve’de, Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Eski Komiseri Günter Verhaugen ‘Avrupa Birliği Felsefesi ve Demokrasinin Darbelere Karşı Korunma Refleksleri’ başlıklı konferansla aktaracak. Daha birçok uluslararası önemli ismin olduğu sempozyumda aynı zamanda Azerbaycan Meclis Başkanı Oktay Esadov ve Bosna Hersek Federasyonu Parlamentosu Temsilciler Meclis Başkanı Edin Music de konuşmacı olarak yer alacak.

USTA GAZETECİLER ANLATACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon konuşmasıyla Türk basın tarihine geçen Hande Fırat da Zirve’de yerini alacak. Hande Fırat’ın yanı sıra Gazeteci Yazar Nevzat Çiçek, Oğuz Haksever, Fatih Er ve Gazeteci Yazar Nedim Şener, Al Jazeera Eski Ceo’su Wadah Khanfar gibi deneyimli isimler de medyanın toplumsal ve siyasal olaylardaki rolü ve küresel medyanın etki gücü hakkında konuşmalar yapacak.

DARBELERİN ARKA PLANI ARALANACAK

Kartepe Zirvesi, Uluslararası 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu’nun kapsamı gereği, diğer ‘darbe’ konulu çalışmalardan farklı bir noktada konumlandırıldığını söyleyen Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaeli Kartepe Zirvesi ile insanlığı ilgilendiren küresel sorunların entelektüel ve bilimsel zeminde tartışıldığı uluslararası çapta bir platform oluşturduk. Zirve’nin bu yılki ana etkinliği olan Uluslararası 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu, darbe girişiminin ülkemiz adına yarattığı toplumsal, siyasal, ekonomik ve sosyolojik tüm etkileri global ölçekte ele alacak ve darbelerin tarihi arka planını aralayacak” dedi.

ÜCRETSİZ ÖN KAYIT

26-28 Ekim tarihinde gerçekleşecek Uluslararası 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu ve Kartepe Zirvesi kapsamında düzenlenen paneller ve konferanslarda dinleyici olmak için ön kayıt yaptırmak gerekiyor. 1 Ekim’de başlayan kayıtlar ve dinleyici katılımı ücretsiz ve kontenjanla sınırlı. Ön kayıtlar www.kartepezirvesi.com adresinden yapılabiliyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.