DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

HAYVANLARI HEDEF GÖSTERMEYİN

HAYVANLARI HEDEF GÖSTERMEYİN

Hayvan Hakları Aktivistleri Dernek Başkanı Gülçin Taşkın,

 Gölcük’te hayvan hakları konusunda aktif olarak görev yapan ve sokak hayvanlarını korumak adına bir çok projede yer alan Gölcük Hayvan Hakları Aktivistleri Dernek Başkanı Gülçin Taşkın Gölcük’te yaşayan sokak hayvanları ve hakları konusunda bilgi verdi.

“Hayvan Hakları Kanunu öncesi İtlaf ekipleri sokak köpeklerini öldürüyordu”

Geçtiğimiz gün kutlanan Dünya Hayvanları Koruma Günü ve sokak hayvanları hakkında bilgi aldığımız Gölcük Hayvan Hakları Aktivistleri Dernek Başkanı Gülçin Taşkın hayvan hakları konusunda bilgi verdi. Verdiği bilgilerde Taşkın, ” Dünya Hayvanları Koruma Günü 2004 yılından beri kutluyoruz. 5199 sayılı hayvan hakları kanunu sokakta yaşayan ve doğada bulunan her türlü canlının haklarını korumakla hükümlüdür. Eskiden sokaklarda yaşayan köpekler halkın şikayeti üzerine itlaf ekipleri tarafından itlaf edilerek yani öldürülerek sorun çözülmeye çalışılıyor idi. Bu kanun ile belediyelerin bu vahşeti yapmaları önlenmiş oldu. Şimdi sorun sokaklarda yaşayan köpeklerin toplanarak grup grup kısırlaştırılıp, rehabilite edilip yani aşıları yapıldıktan sonra alındıkları yerlere bırakılma mecburiyeti var. Bunun sebebi de hayvanlar alıştığı yerde yaşamayı istiyorlar. Başka bir yere götürüldüğü zaman zorluk çekiyorlar.

“Kandıra’daki rehabilitasyon merkezi Türkiye’de bir numara”

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu Türkiye’de 1 numara olan rehabilitasyon merkezini kurdu. Kendisine bu konuda sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hatta 4 Ekim Çarşamba günü Kandıra’da bulunan rehabilitasyon merkezinde başkanımızla birlikte Dünya Hayvan Hakları gününü kutladık. Çok güzel bir etkinlik oldu. Halkın sokak sokak hayvanları ile bilgilenmesi gerekiyor. Sahipli hayvanların sokağa atılmaması gerekiyor. Bu konuda hayvan sahiplerine rica ediyoruz. Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi olarak her cuma Sanat Sokak’ta açtığımız stantlarla satış yapıyoruz. Bende bu stantlarda yatış yaparak sokak hayvanlarına mama, ilaç ve bakımları için kullanıyoruz. Bu konuda çevremdeki dostlarım çok destek veriyor ve stantta satmam için ürünler getiriyorlar.

“Anıtpark’taki güvercinlere zarar verilmesin”

Bizim bir sıkıntımız da Anıtpark’taki güvercinlere dokunulmaması zarar verilmemesini önemle rica ediyorum. Güvercinleri sevmek için yakalıyorlar ve bacaklarını kanatlarını kırabiliyorlar. Bu konuda rica ediyorum kuşlarımıza zarar verilmesin.GÜVERCİNLERİ LÜTFEN ELLEMEYİN” dedi.

SONY DSC

SONY DSC

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.