DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

HIRSIZLAR ARANIYOR

HIRSIZLAR ARANIYOR

Kesmar Market bir ayda iki kez soyuldu

Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda 7. şubesi olarak Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde hizmete açılan Kesmar Marketler Zincirine bir hafta arayla iki hırsızlık olayı yaşandı. Kar maskesi ve eldiven takan hırsızların kimlikleri tespit edilemedi. Emniyet hırsızları bulmak için çalışıyor.

Sigara ve kozmetik ürünlerini çaldılar

2 hafta önce pazar gecesi acil çıkış kapısından giren 2 hırsız kasalarda ki paraları ve avans olarak ayrılan nakit ile 3 bin lira değerinde sigara ile 2 bin lira değerinde kozmetik ürünü çalınmasının şokunu atlatamadan geçtiğimiz pazar günü ikinci hırsızlık olayı ile karşılaştılar. İkinci hırsızlık olayında bu sefer hırsızlar bin 500 lira değerinde sigara ile 200 lira değerinde kozmetik ürünlerini çaldılar.

Hırsızlar acil çıkış kapısını kullanmışlar

Kesmar marketler Zinciri sahibi Şaban Keskin yaşanan hırsızlık olayını anlattı. Keskin, “Depo düzenlemesi olduğu günün gecesinde zorlama ile girilen acil çıkış kapısından güvenlik kameralarından tespit ettiğimiz 2 kişi marketin içine giriyor. Mağaza personeli alt katta depoyu düzenledikleri için sesi duyamıyorlar. Belli ki bu kişiler daha öncesinde mağazayı gezerek bölge tespiti yapmış olacaklar ki nerede ne olduğunu çok iyi biliyorlar. Görüntülerde aradığı ürünleri ve paraları kendi koymuş gibi alıyor ve girdiği acil çıkış kapısından elini kolunu sallayarak çıkmış. Komşumuz çıkan hırsızları gördüğü için hemen polise ihbar ediyor ve bize haber veriyor. Komşumuzun bağırmaları üzerine panikleyen hırsızlar çaldıkları sigaraların yarısını yola saçarak çarşı merkezine doğru kaçtıkları belirlendi. Biz çalınan sigaraların bir kısmını yollardan topladık ama çoğu gitti. Hırsızlar eldiven ve maske taktıkları için kimlik tespiti yapılamadı ama mobese kameralarından gittikleri yön doğrultusunda izleri sürülüyor.

Markette gerekli önlemler alındı

Biz ilk hırsızlık şokunu atlatamadan bu sefer farklı hırsızlar yine aynı kapıdan girerek yine sigara ve kozmetik ürünlerini çalıyor ve yine aynı kapıdan çıkarak kayıplara karışıyorlar. Emniyetimiz gerekli incelemeleri yaptılar ve hırsızların bir an önce yakalanması için yoğun çaba sarf ediyorlar. Biz bu olayın tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerimizi aldık. Kapıyı daha güvenli hale getirdik. Hırsızların tekrar girebileceğini düşünmüyorum. Belli ki bu hırsızlar organize şekilde çalışıyorlar. Bir hafta arayla aynı şekilde hırsızlar giriyor ve aynı ürünleri çalıyor. Bize göre Gölcük’te organize olmuş bir grup var ve bu şekilde hırsızlık yapıyorlar. Bu nedenle Gölcük esnafının dikkatli olmasını ve önlemini almasını istiyorum. Bizim başımıza gelen diğer esnaf arkadaşlarımızın başına gelmesin” dedi.

İsim: Serap DURUKAN

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.